Vječito pitanje za muškarce: Zašto ulazite u brak ako niste spremni predati se jednoj ženi?

Često primjećujemo da mnogi muškarci ulaze u brak bez pravog razumijevanja njegove suštine, ponašajući se kao da su i dalje samci. 


Nije rijedak slučaj da poznajemo nekoga tko je oženjen, ali nastavlja živjeti kao da je još uvijek slobodan. Takvo ponašanje donosi mnogo boli i tuge ljudima oko tog muškarca, posebno ženi koju je izabrao za suprugu. To nas navodi na pitanje: "Zašto ulazite u brak ako niste spremni predati se jednoj ženi?" 

Ovaj problem proizlazi iz modernog društva koje se suočava s konfliktom između tradicionalnih vjerovanja da muškarac koji se ne oženi nije pravi muškarac, već je neuspjeh ili ima neku grešku. Zbog toga mnogi ulaze u brak, čak i kada nisu spremni posvetiti se samo jednoj ženi. 

Međutim, biti oženjen, a istovremeno održavati odnose s drugim ženama i prevariti svoju zakonitu suprugu, nije samo izrazito nezrelo, već i izuzetno sebično. Sebično je oženiti ženu samo da biste bili prihvaćeni u društvu ili izbjegli etiketu propalog muškarca. Sebično je oženiti ženu kojoj ne možete pružiti svoju potpunu predanost. 

Brak je zajednica u kojoj partneri obećavaju vjernost i ljubav jedno drugome do kraja života. Kako onda imate hrabrosti da kaljate sliku te predivne institucije? Kako imate hrabrosti igrati ulogu "pastuva" koji se pridržava društvenih normi, ali istovremeno želi prekršiti te norme i smatrati se velikim frajerom? Učinite uslugu sebi, ženama i cijelom svijetu oko vas - ostanite samci do kraja svog života! 

Ljudi takve naravi ne zaslužuju stupiti u brak! Oni zaslužuju biti nazvani "robovima sa greškom", jer su spremni slomiti srce i cijeli svijet jedne žene radi vlastitog zadovoljstva. Ostanite ono što jeste do kraja - slobodan muškarac koji nije dovoljno sazrio da provede život sa ženom koju voli.

No comments

Powered by Blogger.