Žena neće biti vijerna čovjeku koji je zanemaruje - 6 načina kako ženu odgurujete od sebe

Muškarci često nisu svjesni kako njihovo ponašanje direktno može doprinijeti udaljavanju žene od njih.


Mnogi od njih, u vezi ili braku, počnu zanemarivati svoje partnerice, a nisu svjesni da to vodi do raspadanja veze. U nastavku ćemo razmotriti znakove zanemarivanja u vezi: 

1. Ignoriranje potreba partnerice: Muškarac može zanemariti osnovne potrebe svoje partnerice poput hrane, njege, odjeće itd. Stvara okruženje u kojem partnerica jednostavno nije zadovoljna. Očekuje se da muškarac bude oslonac obitelji i da se pobrine da može pružiti svojoj partnerici ono što ona želi. 

2. Ostavljanje partnerice same u teškim trenucima: Na primjer, muškarac ostaje dugo na poslu dok je partnerica bolesna ili se osjeća loše. Zaboravlja kupiti lijekove koji su joj potrebni. Zahtijeva da obavlja kućne poslove kad se ne osjeća dobro. Ne pokazuje saosjećanje, ignorira partneričine zahtjeve, pretvara se da se ništa strašno ne događa itd. 

3. Prebacivanje vlastitih dužnosti na partnericu: Ako muškarac očekuje da partnerica preuzme njegove obaveze. Na primjer, ako partnericu zamoli da pokupi dijete iz vrtića, a on to zaboravi te je optužuje da nije obavila tu zadaću. Ovo su klasične taktike koje narcisi koriste. 

4. Stavljanje sebe na prvo mjesto: Muškarac primjenjuje fraze poput "Ne treba ti to", "Ja znam što je najbolje za tebe", "Kako možeš to jesti". Ignorira partneričine snove i želje. Važnije mu je da on čini sve onako kako on želi.

5. Umjeravanje partneričine vrijednosti zbog njenog spola: Na primjer, vjeruje da partnerica loše vozi automobil samo zato što je žena ili smatra da ona ništa ne zna popraviti u kući. Takvim ponašanjem, svaki muškarac može lako odbiti partnericu od sebe. 

Ovi čimbenici doprinose hlađenju odnosa i mogu dovesti do potpunog raspada veze. Ako ne želite da se to dogodi, važno je početi raditi na ovim pogreškama koje činite. Potrebno je uspostaviti otvorenu komunikaciju, iskazivati poštovanje i brinuti o potrebama i osjećajima partnerice kako bi se očuvala snažna veza.

No comments

Powered by Blogger.