Ženski um - Možda i najveća prijetnja krhkom muškom egu

Mnoga istraživanja su se bavila pitanjem da li muškarci zaista žele pametnu i neovisnu ženu ili se zapravo boje takvih žena.


I rezultati ovih istraživanja često su pokazivali da muškarci često lažu kada kažu da žele pametnu i neovisnu partnerku. Moguće je da muškarci cijene takve karakteristike kod žena, ali mnogi od njih nisu spremni suočiti se s partnerkom koja je inteligentnija i neovisnija od njih. 

Jedno od istraživanja je provelo pitanje muškarcima da li bi bili ugodno izlaziti s ženom koja je pametnija od njih. Zapanjujućih 90% muškaraca na početku je izjavilo da im nije stalo do toga, ali kada su im pokazani rezultati IQ testova žena, mnogi su se predomislili i pokazali preferenciju prema ženama koje nisu toliko intelektualno nadmašile njih. 
 
Razlog zbog kojeg muškarci često lažu u ovom kontekstu može se objasniti njihovim emocionalnim nesigurnostima i strahovima. U većini slučajeva, muškarci se privlače pametnijim i uspješnijim ženama, ali to je više na nivou divljenja i poštovanja. Međutim, kada se veza produbi i dođe do tjelesne intimnosti ili provođenja vremena u blizini takve žene, muški ego i osjećaj muškosti mogu biti ozbiljno ugroženi.

Postoje predrasude i uvjerenja u društvu koja sugerišu da bi muškarac trebao biti dominantniji i intelektualno superiorniji od svoje partnerke, što može stvoriti nelagodu i strah kod muškaraca koji su u takvoj vezi. Ženski intelektualni kapacitet se često doživljava kao prijetnja muškom egu i može izazvati osjećaj inferiornosti. 

Ali važno je napomenuti da ovo ne znači da pametne žene trebaju potiskivati svoje znanje i sposobnosti samo da bi se prilagodile muškim očekivanjima. Svaka žena zaslužuje biti cijenjena i poštovana zbog svojih jedinstvenih kvaliteta, uključujući i njenu pamet i neovisnost. 

Umjesto da se zadovoljavate prosječnošću, važno je da budete autentični i odani svojim vrijednostima i ciljevima. Postoje muškarci koji će cijeniti i diviti se vašoj pameti i neovisnosti. Pronalaženje partnera koji će vas podržavati i razumjeti koliko ste posebni i vrijedni, ključno je za sreću i zadovoljstvo u vezi. 

U konačnici, nije svaki muškarac isti, a svaka veza je jedinstvena. Važno je pronaći nekoga tko će vas cijeniti i voljeti zbog onoga što jeste, bez obzira na intelektualne razlike. Važno je biti s nekim tko će vas poticati na lični razvoj i tko će vam pružiti podršku u vašim ciljevima. Budite svoji i sreća će vas pratiti u vašem ljubavnom životu.

No comments

Powered by Blogger.