Život ne voli nezahvalne ljude - Kad promjenite način razmišljanja promijenit će vam se život

Čovjek može istovremeno žudjeti za mnogim stvarima, ali biti skroman i zadovoljan onim što ima. 


To zahtijeva kombinaciju mudrosti i pameti. Kada naiđemo na prepreke i ne možemo promijeniti određene okolnosti, moramo naučiti ići dalje. Prihvatanje odbijanja je važan korak ka gradnji vlastitog života bez onoga što nam nije suđeno. Ne trebamo zahtijevati, moliti ili gajiti ljutnju. 

Umjesto toga, trebamo se fokusirati na sve ono što već imamo. Sreća dolazi nekada kad je najmanje očekujemo. Dolazi kada prihvatimo sebe i svoj život takvima kakvi jesu. Radimo ono što volimo i što možemo. Sudbina ne favorizira one koji stalno iznuruju svoje želje, one koji uvijek traže i nikad nisu zadovoljni. Ljudi koji se stalno žale i kukaju, često su zarobljeni u vrtlogu nezadovoljstva. 

Kada stvari ne idu kako su zamislili i kada određene situacije nisu pod njihovom kontrolom, trebaju nastaviti dalje bez nepotrebnog truda ili žalbi. Mnogo toga u životu ne ovisi o nama, i samo mudar čovjek će to prihvatiti. Ipak, od nas ovisi kako ćemo se nositi s odbijanjem i neostvarenim željama.

Od nas ovisi koliko ćemo uložiti truda. Od nas ovisi hoćemo li shvatiti kada trebamo odustati od nečega i kada se ne vrijedi dalje boriti. Upravo tu leži ključna mudrost. Biti dovoljno pametan znači znati kada je vrijeme da se povučemo od nečega ili nekoga, ali istovremeno biti dovoljno uporan da ostvarimo svoje ciljeve i želje. 

Biti dovoljno pametan znači znati tražiti više, ali istovremeno biti dovoljno mudar da cijenimo i budemo zahvalni na onome što već imamo. To je suština života - biti hrabar da sanjarimo i tražimo više, ali istovremeno biti sretan i zahvalan na onome što već posjedujemo. U toj ravnoteži, leži prava mudrost.

No comments

Powered by Blogger.