Budi mudra žena i nikad se ne vraćaj muškarcu koji te je povrijedio

Možda sada postavljate pitanje zašto bi trebalo slijediti ovaj savjet, zar ne? 


Naravno, niste obavezni, ali duboko u sebi osjećate da biste napravili veliku grešku ako biste se vratili toj osobi. To je trenutak kada trebate slušati svoju unutrašnju mudrost, jer znate da će se stvari vjerojatno promijeniti samo na površini, dok će suštinska dinamika ostati ista - ta osoba će vas ponovno povrijediti, kao što je to činila i prije. 

Promjena ljudi nije laka, posebno kada su zatvoreni u svojim uvjerenjima da je njihovo ponašanje sasvim u redu. Vi se sada osjećate kao da više ne možete vjerovati toj osobi, jer vas je iznevjerila i razočarala. Suze su tekle mnogo puta zbog njihovih postupaka. Bezbrojno puta su obećavali promjenu, a onda su se vraćali istim starim oblicima ponašanja. 

U takvim trenucima, ta osoba je znala izgovarati sve riječi koje ste željeli čuti, ali njihove riječi nisu imale trajnu vrijednost. Bile su to prazne fraze koje su se rasplinule čim bi prolazila kriza. Čak i ako se odlučite vratiti toj osobi, pitate se možete li zaista ponovno otvoriti svoje srce prema njoj. Možda ćete pokušati, ali vaša podsvijest će nesvjesno izgraditi visoke zidove oko vas, štiteći vas od ponovne povrede. 

I ako popuste, ti zidovi će biti teški za srušiti. Čak i ako dopustite da se ta osoba ponovno približi vama, postoji mnogo toga što više nećete dijeliti s njom. Vaše tajne, duboki doživljaji, strahovi i radosti ostat će skriveni, jer postoji strah od ponovnog razočaranja. Zašto biste sebi dozvolili da budete ranjivi pred osobom koja vas nikada nije dovoljno pažljivo saslušala? 

Osoba koja vas nikada nije doživljavala ozbiljno i nije cijenila vaše riječi. Također, prisjetite se trenutaka kada ste bili tužni i suočeni sa svojim najdubljim demonima, a ta osoba nije bila tamo da vas podrži. Bili ste sami, suočavajući se sa svojim bolom, dok su oni bili negdje drugdje, zabavljajući se sa svojim prijateljima ili obavljajući nebitne stvari. 

Nikada se ne biste trebali vratiti osobi koja obećava promjenu, ali nikada je ne ostvari. Nikada ne biste trebali vjerovati njihovim riječima, jer riječi same po sebi nisu dovoljne. Vi, bolje od bilo koga, razumijete da su riječi prazne ako nisu popraćene djelima. Samo djela dokazuju iskrenu namjeru.

Nikada ne pokušavajte vratiti se osobi koja vas je slomila, jer takva osoba neće biti u stanju da vas popravi. Nemojte sebe dovesti u situaciju da se ponovno osjećate povrijeđeno i izdano. Važno je da ne dozvolite da vas lažna obećanja zavedu i obmanu. Osoba koja vas je slomila i iznevjerila ne zaslužuje da joj opet pružite svoje srce.

Nemojte zaboraviti bol koji ste trpjeli, ignoriranje i nedostatak podrške koji ste osjećali. Razmislite o svim teškim situacijama kroz koje ste prošli sami, jer ta osoba nije bila uz vas. Neka to bude podsjetnik da nikada ne biste smjeli žrtvovati svoje emocionalno blagostanje i integritet zarad nekoga tko nije cijenio vašu prisutnost. 

Takva osoba pripada prošlosti i nema mjesta u vašoj budućnosti. Njihova prisutnost bi vas samo držala vezane uz bol i razočaranje. Važno je da se usmjerite prema svjetlu i ljubavi, prema ljudima koji će vas zaista cijeniti i podržati. Tko god vas je slomio, neka ostane tamo gdje pripada - iza vas, dok vi koračate hrabro prema naprijed, ka boljem i svjetlijem sutra.

No comments

Powered by Blogger.