Dobićete sve što vam je namijenjeno - Ali sve u svoje vrijeme!

U potrazi za onim što tako očajnički želite, zapamtite da vas ta ista želja također traži. 


Nesumnjivo, ova potraga za ostvarenjem vaših ciljeva i želja može potrajati neko vrijeme. Možda će proći mjeseci ili čak godine, ali vjerujte da će se događaji koje trebate doživjeti i ostvariti sigurno odvijati u nekom budućem vremenu. U ovom procesu, strpljenje i hrabrost igraju ključnu ulogu kako biste prevladali životne teškoće koje će se pojaviti na vašem putu. 

Možda ćete prolaziti kroz bolne trenutke, prolivati mnogo suza, ali upravo te prepreke i izazovi pomoći će vam da dosegnete ono što je suđeno da vam pripada. Neophodno je i postati jači kako biste se oduprli iskušenju da odustanete kad se suočite s teškim vremenima, jer ono što toliko snažno želite također traži od vas da budete snažni i odlučni. 

Možda vam ovo zvuči kao već poznati kliše, no tek kada počnete doživljavati i primati ono što vam je suđeno, ovi savjeti će dobiti novo značenje u vašem životu. Svaki novi ožiljak na vašem srcu, svaki pad ili teškoća s kojom se suočite, približava vas onome što zaslužujete - vašoj sudbini. 

Iako nam često nije jasno zašto prolazimo kroz teška vremena i zašto se suočavamo s nepravdom, valja zapamtiti da svaka naša akcija i svaki propust imaju svoj razlog. Ponekad ne razumijemo sve spletke sudbine i Božijeg plana, ali često je teškoća koju proživljavamo samo priprema za neke velike blagoslove koji nas čekaju. 

Možda trenutno prolazite kroz neko veliko iskušenje i vjerujete da je teško vidjeti svjetlo na kraju tunela. Međutim, kada dođe taj trenutak "obrta situacije", shvatit ćete razlog zašto ste baš taj put prešli, zašto ste prošli kroz toliko patnje i zašto su se događaji odvijali baš onako kako jesu, a ne drugačije. 

Tada ćete postati svjesni da vas je svaki korak vodio prema onome što vam je suđeno. Stoga, nikada ne gubite vjeru, ne odustajte i vjerujte da čuda se događaju. Svemogući neće propustiti da vam podari ono što je već unaprijed pripremljeno samo za vas. Čak i u trenucima kada se čini da su vam svi protivnici i da je cijeli svijet ustao protiv vas, imajte na umu da će se svi ti događaji na kraju ispreplitati u smislenu cjelinu unutar velike šeme stvari. Vaša odlučnost, strpljenje i hrabrost bit će nagrada koja će vas dovesti do ostvarenja vaše sudbine.

No comments

Powered by Blogger.