Dragi Bože, ne dopusti da se vežem za ono što mi nije suđeno

Dragi Bože, duboko Te molim da ne dopustiš da se povežem sa onim što nije suđeno da bude dio moga života. 


Molim Te, spriječi me da se emotivno vezujem za nešto ili nekoga koga ti planiraš da ukloniš iz moga puta. Shvatam da je Tvoj plan za mene skriven i nepoznat, ali dok mi ga ne otkriješ, molim Te, osvjetli ga putem olakšavajuće milosti. Neka ne zadržim za sebe ono što bih trebao pustiti. 

Nemoj mi dozvoliti da se borim za ono što je vreme da otpustim. Molim Te, ne daj da mi žudnja za onim što će na kraju nanijeti bol. I ne dozvoli da se moje srce zaljubi u one koji će ga na kraju slomiti. Molim Te, ne dozvoli da mi um zavodi želje koje su izvan moga dosega, niti da me obmanjuje da težim stvarima koje mi nisu nužne ili koje su štetne za mene. 

Nemoj da mi srce zahvati one koji su nas napustili. Spriječi me da se zaljubim u nekoga tko ne osjeća isto prema meni. Molim Te, ne dopusti da se vežem za stvari koje mi oduzimaju mir u noćima, za ljude koji ostavljaju trag pitanja u mom umu, i za mjesta gdje nije Tvoja volja da obitavam. 

Daj mi snagu da zadržim one koji su mi namijenjeni, oni koji trebaju ostati u mom životu. Podari mi sposobnost da zaboravim ono što mi nije suđeno, i daj mi hrabrosti da povjerujem da će mi biti bolje bez tih stvari. Molim Te, podari mi mudrosti da shvatim da zaslužujem više, i da ću pronaći sreću negdje drugdje sa osobama koje su bolje za mene. 

Ako to nije trenutno moguće, daj mi strpljenja da prihvatim čekanje na Tvoje blagoslove i darove. Molim Te, za sada, osiguraj da se ne vežem za ono što nije u skladu sa Tvojim planom za mene. Neka ne investiram previše u ono što će se na kraju izgubiti. Nemoj mi dozvoliti da poželim ono što nije namijenjeno da bude moje. Neka ne gradim svoju budućnost oko prolaznih i nestalnih stvari. 

U Tvoje ime molim i vjerujem, aman.

No comments

Powered by Blogger.