"Elegancija je jedina vrsta ljepote koja nikada ne blijedi" - 13 velikih izjava Audrey Hepburn

Audrey Hepburn je smatrana jednom od najsavršenijih žena svih vremena, te je isto tako zauzimala visoko mjesto među najtalentiranijim glumicama u povijesti filmske umjetnosti. 


Njeno izuzetno sofisticirano shvaćanje stila i ukusa učinilo ju je inspiracijom mnogim ženama širom svijeta. Audrey Hepburn bila je jedinstvena po tome što je pripadala visokom društvu. No, njen doprinos nije bio samo u talentu; istakla se svojom raznovrsnošću i humanitarnim radom. 

Od 1955. godine pa sve do svog napuštanja ovog svijeta, Audrey je radila s UNICEF-om, pokazavši snažnu predanost humanitarnom radu. U nastavku ćemo se upoznati s nekim od najdubljih misli koje je izrekla, a koje će je vječno pamtiti: 

1. "Najdragocjenije stvari u životu, one koje nas istinski usrećuju, dolaze tiho, kao lagani koraci na tihoj noći, čekajući da ih prepoznamo." 

2. "Suština je u tome da uživamo u životu i budemo srećni; to je ono što zaista ima važnost." 

3. "Cijeli život sam bila inspirisana majčinim uvjerenjem da je ljubaznost prema drugima suštinska vrlina. Ona je vjerovala da je darivanje ljubavi mnogo bitnije od primanja." 

4. "Elegancija je jedina vrsta ljepote koja nikada ne blijedi." 

5. "Više o osobi možete saznati iz onoga što ona govori o drugima nego iz onoga što drugi govore o njoj." 

6. "Za lijepe usne - izgovaraj ljubazne riječi. Za lijepe oči - traži najbolje u ljudima. Za držanje koje plijeni pažnju - hodaj uvjereni da nikada nisi sam." 

7. "Kako stariš, shvataš da imaš dvije ruke - jedna za pomoć drugima, a druga za pomoć sebi." 

8. "Ne moram imati spavaću sobu da bih osjetila svoju ženstvenost. Mogu pokazati svoju privlačnost berući jabuke ili stajanjem pod kišom." 

9. "Volim ljude koji me nasmijavaju. Iskreno vjerujem da je smijeh čudesno iscjeljujuća sila. Smijeh ima moć da ozdravi sve. To je, vjerovatno, najvažnija stvar o osobi." 

10. "Uživam u samoći. Osjećam se sretno kada provedem subotnju noć sama do ponedjeljka ujutro. To je moj način punjenja baterija." 

11. "Moj život nije bio bajka. Prošla sam kroz mnoge teške trenutke, ali za svaki od njih sam nagrađena." 

12. "Ljepota žene ne leži u odjeći koju nosi, u obliku njenog tijela ili načinu na koji češlja kosu. Ljepota žene se vidi u njenim očima." 

13. "Vjerujem da smijeh troši kalorije najbolje. Vjerujem u poljupce, u puno poljubaca. Vjerujem da treba biti jak kada sve krene po zlu. Vjerujem da su sretne djevojke najljepše. Vjerujem da je sutra novi dan i vjerujem u čuda."

No comments

Powered by Blogger.