Hvala ti što si otišao - Djevojka koja je tada plakala sada je izrasla u jaku ženu

Stvarno sam vjerovala da si ti taj pravi za mene, osoba s kojom bih provela svoj život i dijelila sve trenutke radosti i tuge. 


Vidjela sam nas kako sjedimo u dvorištu, gledamo naše nasljednike s osmijehom na licu dok se igraju. Moje misli su često lutale do trenutka kada bih ležala pored tebe svake noći, tvoj zagrljaj postao je moj siguran oslonac. U tim trenucima pred spavanje, razmišljala sam o budućnosti koju bismo zajedno gradili.

Tvoja pažnja i strast prema meni su stvarali iluziju savršenstva u svemu što je bilo povezano s nama. Nikakav nedostatak nije imao mjesta u mom umu, jer sam te doživljavala kao idealnog partnera. U stvari, ti si bio taj, mislila sam... Sada, tebe više nema. Sada si postao samo dio moje prošlosti, vremena koje je davno prošlo. 

Osoba koju sam nekad poznavala samo površno, iako sam se uvjeravala da te poznajem duboko. Sada, kad razmišljam o svemu, ne mogu razumjeti kako sam dozvolila da neke stvari prolaze, možda zbog toga što sam bila slijepa od zaljubljenosti. Razočarao si me, ali ujedno ti hvala. Hvala ti što si mi pokazao da ti nisi taj pravi za mene, da ne zaslužuješ mene i moju ljubav. 

Što sam uložila u tebe, pružala ti sve, a ti si bio odsutan kad mi je bilo potrebno tvoje prisustvo. Naučio si me da moje potrebe nisu manje važne, da su moji snovi i želje također od važnosti. Kako? Time što si mi dao do znanja da su moji unutarnji osjećaji nebitni, da nisam bila važna. Umjesto da sam ti iskazivala svoje želje, prestala sam to činiti jer sam osjećala da nisu važne
 
A tvoja reakcija na to, tvoj odlazak, govori mi da nisam bila važna ni tebi. Bila sam samo prolazno vrijeme, tvoj privremeni izbor dok ne naiđe netko drugi, možda neko "uzbudljiviji" za tebe. Hvala ti što si mi pokazao svoje pravo lice prije nego što su stvari otišle predaleko. Hvala ti što si me napustio, makar to slomilo moje srce. 

Djevojka koja je tada plakala sada je izrasla u jaku ženu. Zahvaljujući tom razočaranju, shvatila sam što zapravo zaslužujem u životu i ljubavi. Naučila sam da vrijedim i da neću dozvoliti da bilo ko drugi određuje moju vrijednost. Tvoj odlazak mi je dao priliku da rastem i razvijam se, da pronađem snagu i samopoštovanje. Zbog toga ti hvala, iako to možda nikad nećeš znati.

No comments

Powered by Blogger.