Jedan od glavnih znakova da te muškarac više ne voli: Mudro zapažanje pisca Frederic B.

Priznati da vas neko ne voli ili da ljubav polako izblijedi nije lako, a još teže je suočiti se s tim činjenicama. 


Ponekad je potrebno vremena da shvatimo surovu istinu, a ponekad nam jednostavno treba jasan znak da nešto nije u redu. Imao sam prijatelja koji je bio u vezi s djevojkom pet godina. To je poprilično dug period, posebno u današnje vrijeme kada mnogi brakovi traju kraće od toga. 

Njihova veza bila je kvalitetna i lijepa, ali, kao i u svakoj vezi, došao je loš period. To je sasvim normalno jer ljubavne veze ne mogu uvijek biti savršene. Monotonija i udaljenost su se počeli osjećati i kod njih. Moj prijatelj je postao nervozan i iritantan prema svojoj djevojci, a ponekad je bio surov pred prijateljima.

To je upalilo alarme kod nje, iako su prijatelji pokušavali umiriti situaciju govoreći da su to prolazni problemi koje svaki par proživljava. No, on nije poslušao savjete i nastavio je djelovati kako je mislio da je najbolje. I tada se dogodilo neočekivano - djevojka ga je ostavila. 

Tek nakon raskida shvatio je koliko je loše postupao prema njoj. Otkrio je da je ona zapravo dugo trpila njegovo loše ponašanje, ali je naposljetku odlučila da više neće trpjeti. Možda je taj raskid bio baš ono što je trebao kako bi shvatio važnost njihove veze. Gubitak interesa, otuđenost i sumnje u postojanje druge osobe nisu uvijek jasni znakovi da neko više ne voli. 

Ponekad su to samo prolazne faze u vezi. Međutim, postoji jedan jasan znak koji ne treba ignorisati - to je nerazumijevanje. Kada se izgubi razumijevanje među partnerima, kada prestanete čuti jedno drugo i ne primjećujete potrebe onog drugog, to može biti znak da veza više nema budućnosti. 

Francuski pisac F. Begbeder je to dobro opisao riječima: "Ljubav je gotova kada se više ne može nazad. Tako to shvatite. Kada vlada nerazumijevanje, prekinuli smo, a da to nismo ni primjetili". 

To znači da kada se izgubi ta duboka povezanost i bliskost, teško je vratiti je natrag. Možete prolaziti kroz različite faze u vezi, ali ako ne znate razgovarati i riješiti nesuglasice, veza će vam kliziti iz ruku. Na kraju, važno je znati da veza zahtijeva trud i pažnju. 

Ponekad treba prepoznati problem i raditi na njegovom rješavanju. Međutim, ako osjetite da vlada nerazumijevanje i da se ništa ne mijenja, vrijeme je možda da preispitate vezu i razmislite o koracima koje treba poduzeti kako biste oboje bili sretniji i ispunjeniji.

No comments

Powered by Blogger.