Jedino se slabi muškarci plaše jakih žena - 5 razloga zašto muškarci izbjegavaju alfa žene

Mnogo muškaraca izjavljuje kako cijene snažne žene i kako ih dive, međutim, često se događa da se zapravo udaljavaju od njih i izbjegavaju ozbiljne veze s njima. 


Također postoje i oni muškarci koji ne pokazuju sklonost prema snažnim ženama, čak ih omalovažavaju i nastoje smanjiti njihovu važnost pomoću vrijeđanja i kritiziranja. Istina je da se ovi muškarci osjećaju nesigurno u prisustvu snažnih žena, iako to neće otvoreno priznati ni sami sebi ni drugima. Pogledajmo koji su česti razlozi zbog kojih muškarci izbjegavaju snažne žene. 

1. Muškarci često žele biti dominantni u vezi, a snažna žena može ugroziti tu dinamiku. Muškarci često osjećaju potrebu da budu zaštitnici i da pokažu svoju muževnost. Kada su u vezi sa ženom koja je samostalna i sposobna voditi vlastiti život bez muškarčeve dominacije, mnogi se od njih osjećaju nesigurno i neispunjeno. 

2. Kontrola je još jedan faktor koji muškarci često žele imati u vezi. Sa slabijim ženama lakše je upravljati, dok se kod snažnih žena to pokazuje gotovo nemogućim zadatkom. Snažna žena ne dozvoljava nikome da je kontrolira ili upravlja njenim životom. U vezi, ona teži partnerstvu i jednakosti te traži međusobno poštovanje. 

3. Ponekad muškarci vide snažnu ženu kao svoju konkurenciju umjesto kao partnera. Ovo proizlazi iz često prisutne potrebe muškaraca da budu bolji i nadmoćni. Umjesto da cijene unutarnju snagu snažne žene kao prednost i doprinos vezi, mnogi je doživljavaju kao prijetnju. 

4. Biti u vezi sa snažnom ženom često zahtijeva osobni rast i razvoj, što se nekima muškarcima može činiti izazovnim. Snažne žene motiviraju svoje partnere da postanu bolji i ostvare svoj potencijal. Međutim, neki muškarci se protive takvom rastu jer smatraju da je za muškarca ponižavajuće slušati ženu. 

5. Snažne žene često potiču muškarce da se suoče s vlastitim nesigurnostima, a to nekima od njih ne odgovara. Neki muškarci ne znaju kako se nositi s činjenicom da je žena bolja od njih u nekom aspektu, te umjesto da se trude postati bolji, reagiraju negativno prema ženi koja je jača od njih. 

Mnogima je lakše omalovažavati snažnu ženu nego se potruditi dosegnuti njen nivo. Neki muškarci se suočavaju s izazovom prihvaćanja da žena može biti lider u vezi, što za njih predstavlja težak zadatak. Ovo su neki od faktora koji oblikuju stavove muškaraca prema snažnim ženama.

No comments

Powered by Blogger.