Kako se vaša svijest širi, krug vaših prijatelja se smanjuje - 7 stvari se zauvijek mijenja

Kako se vaša svijest proširuje, tako dolazi do promjene u vašem lčnom razvoju, životnim navikama i načinu kako se povezujete sa svijetom oko sebe. 


Evo 7 ključnih aspekata koji će doživjeti radikalne transformacije: 

1. Krug prijatelja će se suziti Primijetit ćete kako vaši uobičajeni razgovori s prijateljima i poznanicima više nisu zadovoljavajući. Iako sve izgleda kao i prije, nešto se mijenja. Nećete više uživati u konverzacijama koje se vrti oko negativnosti, pritužbi na život, dosadnih poslova ili neproduktivnih priča. Vaša nova svijest održava vas daleko od takvih pristupa, a više nećete htjeti igrati igru koja ne donosi smisao. 

2. Vaš trenutni posao može postati izazov Ako vam je dosadio posao ili se bavili aktivnostima koje nemaju dublje značenje, ovo će postati sve teže podnijeti. Možda ćete odlučiti da se više posvetite svojim trenutnim zadacima ili ćete radikalno promijeniti svoju profesionalnu putanju. Ako ste se do sada držali posla iz straha, navike ili neke druge nezdrave dinamike, to će postati kristalno jasno. 

3. Vaša veza može biti testirana Kako se mijenjate, tako se i dinamika vaših odnosa počinje mijenjati. Ako je vaša veza bila oslonjena na kompenzaciju ili međusobne zavisnosti, to će postati očigledno. Vaš partner može osjećati da ga gubite, ali vi ćete osjećati potrebu da se oslobodite bilo kakvih ograničavajućih obrazaca. 

4. Osjećat ćete usamljenost Tokom ovog procesa, izgubit ćete površne i lažne veze koje su bile uspostavljene na manjku autentičnosti. Na početku to može izazvati osjećaj praznine i usamljenosti, kao da gledate u ponor. Ali s vremenom će ta praznina biti zamijenjena istinskim ispunjenjem i dubokim prisustvom. 

5.  Bit će vam teško tolerisati laži Postat ćete osjetljivi na svaku laž, bilo da dolazi iz vaših usta ili od drugih. Laži će izazivati fizičku reakciju nelagodnosti, jer ćete osjećati da se vaša duša sučeljava s oštrim mačem neistinitosti. 

6. Osjetit ćete suosjećanje prema patnji drugih Shvatit ćete da većina ljudi oko vas pati, ne nužno zbog stvarnih teškoća, već zbog iluzornih nezadovoljstava. Osjetit ćete njihovu tugu koja se često krije iza fasade sreće. 

7. Osjećat ćete sram zbog prošlih postupaka Suočit ćete se sa svojim prošlim riječima i djelima koja nisu bila autentična ili ispravna. Priznavanje da su vaši problemi proistekli iz vas, a ne iz okruženja, donijet će osjećaj stida. No, taj sram će vremenom ustupiti mjesto unutarnjem miru. 

No comments

Powered by Blogger.