Koja je to magična moć svake srećne žene - "Nemoguće je biti srećna i voljena ako si slaba"

Koliko često susrećemo žene koje se plaše? Osjetimo da ta bojazan tiho pulsira ispod njihove kože. 


Plaše se izraziti svoje osjećaje i želje, zatvarajući svoje srce pred svijetom. Kriju dubine svoje duše, kao dragocjeni dragulji skriveni od pogleda. Plaše se da budu drugačije, da izgledaju nestandardno i smiješno. Plaše se svega što se može pojaviti u njihovim životima, bilo to pozitivno ili negativno. 

Žive u stalnom trudu, uporno se trudeći biti ono što bi, prema tuđem mišljenju, trebale biti. Žele udovoljiti očekivanjima drugih, potisnuvši svoju pravu prirodu i autentičnost. No, težnja ka neprestanom trudu i perfekcionizmu ne donosi uvijek sreću i ljubav. Ponekad se naš trud ne vrednuje onako kako bismo željeli.

Tiha patnja žena koje se plaše ne donosi im sreću. Uprkos svim naporima da zadovolje druge, one ne nalaze ljubav i poštovanje koje su željele. Energija koju ulažu u pokušaje dokazivanja i udovoljavanja, kao voda prolazi kroz prste, ne ostavljajući trag. Strah od promjena i prepuštanja nepoznatim izazovima blokira ih u kavezu vlastitog straha. 

Dragi moji, ako primijetite da više dokazujete nego živite, vrijeme je da se okrenete sebi. Zagrli sebe nježno, pogledaj se u oči i odluči djelovati. Ako vas netko oko vas potiče da dokazujete svoju vrijednost i važnost, pitajte se zašto ste se doveli u tu poziciju. 

Ne dozvolite nikome da vam pokazuje koliko vrijedite, jer vi ste aksiom, a ne teorema koja zahtijeva dokazivanje. Hrabrost vam je potrebna da progovorite o svojim željama, da se izrazite i zauzmete za sebe. Ako ne osjećate ljubav i poštovanje u nekom odnosi, znajte da ste zaslužili više od toga. Ne morate sebe dokazivati drugima. Vaša unutarnja snaga i autentičnost su vaša magična moć. Neka vas hrabrost vodi prema istinskoj sreći i ljubavi, gdje nema mjesta strahu i tami.

No comments

Powered by Blogger.