Ljubavnica - Kako to može uticati na jednu ženu: Živite od mrvica koje ostavlja druga žena

Kada žena donese odluku da uđe u vezu s oženjenim muškarcem, obično ne očekuje da će ta situacija trajati zauvijek i da će zauvijek ostati njegova ljubavnica. 


U suštini, ona se nada da će njegova osjećanja prema njoj na neki način prevladati njegove porodične obaveze i da će se, eventualno, razvesti kako bi bili zajedno. Bez obzira na to što muškarci često svojim ljubavnicama izjavljuju ljubav i njeguju posebne emocije prema njima, to se često dešava dok oni i dalje žive sa svojim suprugama.

Ponekad će se opravdavati da se to zbiva zbog njihove djece, ali istina je često dublja - teško je prekinuti dugogodišnji brak, i umjesto toga, oni koriste ljubavnice kao utehu i za zatrpavanje emocionalnih praznina koje su nastale tokom braka. Zašto biti ljubavnica nije povoljna pozicija za ženu? 

To možemo bolje razumjeti kroz nekoliko faza: Zaljubljena i sretna. Postoji priča moje prijateljice koja se zaljubila u oženjenog muškarca i započela vezu s njim. Bila je kao u bajci - blistala je od sreće, svaki trenutak sa njim bio je poseban, a njihovi susreti su bili čarobni trenuci koje je čekala sa nestrpljenjem.

Naša pitanja zašto to čini sebi i zašto ne odustane, kao da su naišla na gluhe uši. Bila je uvjerena da će se on uskoro rastati i odabrati nju, stvarajući potpuno nov život zajedno. Živjela je u svijetu mašte i vjerovala u sopstvenu izmišljenu priču, a ne u realnost. 

Prve sumnje. Nakon nekoliko mjeseci, ništa se nije promijenilo. Postepeno je počela sagledavati situaciju malo realnije, ali ipak nije bila spremna da prihvati da možda neće postati njegova supruga. "Srećan sam što te imam!" - To je odluka koju muškarac često donosi na početku veze s ljubavnicom. Govori joj ono što želi čuti. Ona se osjeća posebno, a on se osjeća ispunjenim jer ima nekoga. No, prema statistikama, samo oko 2% muškaraca zaista napusti svoju suprugu i porodicu radi ljubavnice. 

Biti ljubavnica. Ovo podrazumijeva da ispunjavate potrebe čovjeka kojemu njegova supruga više ne ispunjava te potrebe. Trošite svoju energiju, vrijeme, pažnju i emocije kako biste mu omogućili sreću i bolji porodični život, jer su mu sve potrebe ispunjene. Međutim, njegova supruga ostaje njegov životni partner. Ako muškarac zaista želi razvod, to će i učiniti. Ako ne želi, on će jednostavno pronaći ljubavnicu. Tako da, ukoliko ste ljubavnica, često sebi stvarate problematičnu situaciju.

No comments

Powered by Blogger.