Nije ljubavnica kriva što vas je muškarac izdao i prevario - 4 razloga koja to potvrđuju

Ko snosi odgovornost za izdaju? Da li je to preljubnički muškarac ili njegova ljubavnica? Na ovo pitanje postoje različita mišljenja. 


Mnoge žene su sklone kriviti ljubavnicu više nego muškarca, ali često ljubavnica nije stvarni problem u cijeloj priči. Ovi argumenti pomažu da se bolje razumije zašto je to tako: 

1. Ljubavnica ne može "ukrasti" muškarca. Ponekad imamo sklonost da svog partnera doživljavamo kao nešto što pripada nama, kao vlasništvo. Izgovaramo riječi kao "On je zauzet" ili "Ti si moj", kao da je to nešto što nam neko drugi može oduzeti. 

Ali istina je da muškarca ne može ukrasti niko drugi osim ako ne govorimo o fizičkom nasilnom oduzimanju. Trebamo razumjeti da, ukoliko nas stvarno voli, druga žena neće moći preokrenuti njegovu pažnju od nas. Ako se to dogodi, možda nikada nije bila naša sudbina biti s njim. 

2. Ljubavnica također ima svoja osjećanja. Prije nego je osudimo, trebali bismo razmisliti o tome. Ovo posebno vrijedi ako ljubavnica nije znala za nas ili je i nju partner lagao. Čak i ako je znala, možda je bila uvjeravana lažima o nama, kao da smo loša osoba i da će se uskoro razići s nama... Ne, ona nije ta koja je razbila našu porodicu. Ne poznajemo njenu stranu priče dovoljno dobro, stoga trebamo biti oprezni pri donošenju brzih osuda. 

3. Ljubavnica nije prekršila naše povjerenje. Nije nas izdala. Nije nam obećavala da ćemo biti zajedno zauvijek i voljeti se, to je bilo njegovo obećanje. On je prekršio svoje zavjete. 

4. Ljubavnica nije prisiljavala muškarca na prevaru. On je sam odlučio da ima aferu sa njom, izabrao je da bude nevjeran. Krivicu ne možemo prebacivati na ljubavnicu i tako oslobađati muškarca odgovornosti, kao da je njegovu djelovanju opravdano naći izgovor. Istina je, u ovoj trokutnoj situaciji, najviše krivnje snosi muškarac i njemu je teže očistiti se od nje. Bez obzira na koliko se trudio.

No comments

Powered by Blogger.