Odbacio si ženu koja je željela da te voli, koja ti je dala gotovo sve što je imala

Sve što je željela, sve što joj je bilo važno, bilo je da bude pored tebe. Da hodate zajedno, držeći se za ruke, pružajući jedno drugom snagu dok se suočavate sa životnim izazovima. 


No, nekako si donio odluku da je udaljiš, i to uprkos svim njenim iskrenim namjerama. Da li si ikada shvatio koliko si bio sretan pored nje? Jesi li ikada osvijestio koliko je njen karakter nevjerovatan? Možda jesi, možda si bio svjestan njenih izvanrednih osobina, ali, čini se, to ti nije bilo dovoljno. Vjerovao si da možeš naći nešto bolje, neko savršenije, a sve dok si tragao za tim idealom, ona je već bila ta koju si tražio. Zašto si odlučio razbiti tu vezu? 

Zašto si odbacio nešto što je bilo tako dragocjeno? Da je nisi pustio, možda bi i dalje bila tu, uz tebe. Da je nisi udaljio, možda bi još uvijek bila tvoja podrška. Nastavila bi se boriti sa svim svojim srcem, ljubeći te onako kako jedino ona zna. Da je nisi uzimao zdravo za gotovo, ona bi te i dalje obasipala ljubavlju i pažnjom. Ona je tip žene koji se rijetko sreće u životu. Ona je nešto posebno. 

A ti si, nažalost, bio previše tvrdoglav i nesvjestan da to prepoznaš. Zašto nisi vidio ono što ti je stajalo pred očima? Ona ti je dala gotovo sve što je imala. Svoje srce, svoju dušu – sve je uložila u tu vezu. A ti? Nisi bio sposoban reagovati na isti način. Nisi shvatio niti cijenio sve ono što je učinila za tebe. Nisi pružao uzvrat. Mislio si da nije dovoljno dobra za tebe, a ta pomisao je uzimala maha zbog tvoje nespremnosti da se otvoriš i prihvatiš je onakvom kakva je. 

Njene patnje nisi prepoznao ili si možda previdio. Na kraju si je, ne svojom voljom, odgurnuo. Sve što je ona željela bila je tvoja blizina, ali ti si se držao podalje, uvijek nedostupan. Svaki korak koji je ona napravila da te bolje upozna, ti si uzvratio koracima unazad. Zar ne shvataš koliko je truda uložila u vezu s tobom? Zar nisi svjestan koliko si izgubio svojim odbijanjem? 

Moramo biti svjesni da takvu ženu nećemo često sresti u životu. Ona je posebna, neponovljiva. Nema druge takve, ali ti si bio toliko tvrdoglav i neosjetljiv da nisi prepoznao dijamant ispred sebe. Nisi je cijenio, niti si razumio koliko je rijetka. Vjerovao si da ćeš naći nešto bolje negdje drugdje. Ali, dragi moj, nema boljeg. Možda to shvataš sada, ili ćeš to shvatiti uskoro. Kada se probudiš iz zaslijepljenosti svojim vlastitim iluzijama, shvatit ćeš koliko si je nepotrebno udaljio. Tek tada ćeš razumjeti da si propustio priliku sa ženom koja je jedinstvena, priliku koja se neće ponoviti.

No comments

Powered by Blogger.