Poruka ljubavnici mog muža: "Hvala ti puno, spasila si me od budućnosti pune bola i laži"

Neću izreći tvoje ime, ali to ne znači da nisam upoznata s njim. Zapamtila sam ga, duboko urezanog u svoje misli i osjećaje, sve ove dane i noći kada nisam mogla da te izbacim iz svog uma. 


Danas želim uputiti ove riječi tebi, osobi koja me povrijedila, koja je uzela ljubav mog života i ispoljila sebičnost koja je nadišla granice. Bez obzira na to što nikada nismo razgovarale, znaš tko sam. Ja sam ona koju si, na čudan način, oslobodila. Stoga, želim ti uputiti iskrenu zahvalnost, iako bi moglo zvučati neobično. Nemoj shvatiti ovo kao iskaz mržnje, iako možeš tako pomisliti. 

Ova situacija me naučila važnim životnim lekcijama, i zbog toga sam ti neizmjerno zahvalna. Tvoje postupke ne doživljavam kao zločin, već kao oslobađanje. Bez tvojih djela, ne bih postigla određene spoznaje i korake koje moram preduzeti. Ti si mi omogućila da izađem iz okova kojima nisam mogla samostalno suprotstaviti. Tvoji postupci su, na svoj način, otvorili vrata prema mojoj novoj budućnosti, i za to ti iskreno hvala. 

Ti si me naučila da se ne trebam plašiti promjena i novih početaka. Zahvaljujući tebi, sada imam razlog da se okrenem i krenem u novo poglavlje života. Ne samo da si mi otvorila oči, nego si me navela da bolje shvatim svoju vrijednost i moje potencijale. Hvala ti što si mi otkrila njegovo pravo lice. Tvoje postupke koristim kao ogledalo da bolje vidim istinu. 

Možda je to bio tvoj cilj ili ne, ali na kraju dana, to mi je pružilo jasnoću i snagu da se oslobodim nečega što mi nije služilo. Ti si bio taj korak koji mi je pomogao da konačno savladam svoje strahove i nesigurnosti. S tobom, moja staza je skrenula, ali iz tog skretanja sam izvukla vrijedne spoznaje. Hvala ti što si me podsjetila da sam vrijedna i da ne moram prihvatati ništa manje od onoga što zaslužujem.

Tvoji postupci su me potaknuli da ponovno osjetim dubinu svojih emocija, da ponovno pronađem ljubav koju sam dugo zaboravila. Kroz sve što se dogodilo, nisam izgubila samo nešto. Naprotiv, dobila sam mnogo više. Hvala ti što si me naučila da bez bola ne bismo mogli cijeniti radosti života. Hvala ti što si me natjerala da sagledam svoje slabosti i obratim pažnju na svoje snage.

Hvala ti što si me ponizila, jer sam upravo kroz tu poniznost pronašla svoju unutarnju snagu. Zahvalna sam ti što si mi pružila priliku da ponovno doživim prave vrijednosti života. Bez tvojih postupaka, ne bih shvatila koliko sam snažna i koliko sam spremna za nove početke. Ti si bio potrebna sastavnica mog puta prema slobodi, iako ti to vjerojatno nikada nije bila namjera. 

Pomažeš mi da oblikujem svoju budućnost i gradiš temelje mog novog poglavlja. Dakle, iako si me povrijedila, hvala ti. Hvala ti što si me oslobodila okova prošlosti. Hvala ti što si mi pružila priliku za preporod i rast. Hvala ti što si mi pomogla da se oslobodim straha i bolova. Neka naše staze više ne križaju, ali znaj da te nosim u svojim iskustvima kao neizostavni dio moje priče o preobražaju.

No comments

Powered by Blogger.