Postoje žene koje se više ne plaše - Rade ono što vole, uživaju u tišini

Postoje žene koje su stekle jedinstvenu snagu i hrabrost da žive život na svoj način, bez straha i bez opterećenja tuđim mišljenjima. 


Govore iskreno, bez skrivanja i ne uzimaju stvari lično. Ne raspravljaju se s nebitnim ljudima i ne troše svoju energiju na besmislene svađe. Njihova kosa je takva kakva jeste, a tijelo vole onakvo kakvo jeste, bez želje da ga mijenjaju kako bi zadovoljile tuđe standarde ljepote. 

Cijene svoje vrijeme i ne upliću se u tuđe živote. Poštuju privatnost i integritet drugih, ali isto tako ne dozvoljavaju da im se drugi miješaju u život. Uživaju u svojem društvu i ne osjećaju potrebu da sebe definišu kroz odnose s drugima. One su osnažene žene koje su se izborile za svoj život i ne zanimaju ih tuđi sudovi. 

Ove žene ne plaše se postaviti pitanje ako nešto nije jasno. Ne brinu o tome što drugi misle o njima i ne opterećuju se društvenim normama i trendovima. Njihovi životi nisu ispunjeni prazninom jer su pronašle unutarnje zadovoljstvo. Ne boje se izražavati svoje emocije, bilo da je to plač od tuge ili smijeh od radosti.

Ne osjećaju strah od starenja ili fizičkih promjena. Prihvataju sve aspekte svog tijela jer znaju da prava ljepota dolazi iznutra. Nisu opterećene dijetama i prehrambenim trendovima, već jedu ono što vole i što njihovo tijelo treba. Razumiju da život nije vrijedan življenja ako ne uživamo u njemu i ne dopuštamo si da budemo slobodne i autentične. 

Ove žene su naučile kako biti same i uživati u vlastitom društvu. Naučile su da ne gube vrijeme i pažnju na one koji ih ne cijene i ne primjećuju. Imaju snagu da se oslobode svih veza koje ih sputavaju i žive prema svojim vrijednostima i željama. Više ne okrivljuju druge za svoje neuspjehe i nezadovoljstvo. Shvatile su da je sloboda u preuzimanju odgovornosti za vlastiti život i odluke. Odbacuju strah od smrti jer su svjesne da žive svaki trenutak punim plućima.

No comments

Powered by Blogger.