Retrogradni Merkur u Djevici 23.08 - Rakovi posvetite se porodici, Ribe preispitajte svoju vezu

Retrogradni Merkur u Djevici počinje 23. avgusta i završava se 15. septembra. Donosimo vam detaljnu analizu za sve znakove Zodijaka 


Ovan: U ovo vrijeme, Ovnovi će osjetiti snažan poziv da unaprijede svoju svakodnevnu rutinu i brigu o zdravlju. Merkur je retrogradan u vašoj šestoj kući, koja se odnosi na navike i zdravlje. Slično kao Djevice, važno je da uskladite svoju dnevnu rutinu s vašim ciljevima i potrebama. To može značiti reorganizaciju rasporeda dana ili preispitivanje praksi dobrobiti koje ste možda ranije koristili. Ovo je prilika da postignete unutarnju harmoniju oslanjajući se na mudre izbore i brigu prema sebi. 

Bik: Merkur je u tranzitu kroz vašu petu kuću, koja je povezana s zabavom i kreativnošću. Ovo je idealno vrijeme da se povežete sa svojom unutarnjom kreativnošću i razmislite o načinima na koje izražavate svoju jedinstvenu suštinu. Također, obratite pažnju na svoje odnose i ljubavni život. Mogli biste naići na osobe iz prošlosti ili se suočiti s nekim izazovima u romantičnim odnosima. Važno je prepoznati što vam donosi istinsku sreću i uskladiti svoje postupke s tim saznanjima. 

Blizanci: Merkur u vašoj trećoj kući naglašava komunikaciju. Ovo je prilika da se posvetite pažljivom izražavanju i razumijevanju. Tokom ovog perioda, obratite pažnju na detalje i budite svjesni kako interpretirate poruke koje primate od drugih. Povećana komunikacija može poboljšati odnose, ali također zahtijeva pažljivo slušanje i tumačenje. Važno je da se osjećate jasno i razumljivo izraženi, ali isto tako budite otvoreni za perspektive drugih. 

Rak: Merkur retrogradan u vašoj četvrtoj kući ukazuje na potrebu za dubljim razmišljanjem o porodičnim odnosima i domu. Ovaj period može donijeti priliku za popravljanje veza unutar porodice koje su možda bile narušene. Razmislite o svojim najbližima i obratite pažnju na komunikaciju s njima. Ponekad se zbog rutine ili predrasuda gubi prava veza s članovima porodice. Ovo je vreme za otvoreni dijalog i razjašnjavanje nesporazuma kako biste izgradili dublje i smislenije odnose. 

Lav: Merkurova retrogradnost prolazi kroz vašu drugu kuću koja se odnosi na vrijednosti, finansije i vlasništvo. Ovo je vreme da se pažljivo pregledaju finansijske situacije i donesu mudri ekonomski izbori. Pregledajte svoje troškove, budžet i financijske ciljeve kako biste osigurali da su vaši resursi usmjereni prema onome što zaista cijenite. Također, razmislite o svojim vlastitim vrijednostima i kako one utječu na vaše odluke i prioritetna područja. 

Djevica: Merkur retrogradan u vašem znaku donosi fokus na vaš identitet i način na koji se izražavate. Ovo je vreme za duboko introspekciju i razmatranje vašeg unutrašnjeg ja. Postavite sebi pitanja poput "Kako se predstavljam svijetu?" i "Kako izražavam svoju autentičnost?". Važno je prepoznati vašu vrijednost i vjerovati u sebe. Također, budite svjesni svoje vanjske komunikacije s drugima i kako ta komunikacija odražava vašu suštinu. 

Vaga: Retrogradni Merkur kroz vašu dvanaestu kuću naglašava potrebu za unutarnjim istraživanjem i introspekcijom. Ovo je vrijeme da duboko razmislite o svojim ciljevima, snovima i duhovnom rastu. Prakticiranje meditacije, pisanje dnevnika ili razgovor s bliskim prijateljima mogu vam pomoći u razumijevanju vaših dubokih želja. Osluškujte svoju unutarnju mudrost i obratite pažnju na svoje unutarnje glasove. 

Škorpija: Merkur retrogradan u vašoj jedanaestoj kući, povezanoj s prijateljstvima i grupama, ukazuje na potrebu za pažljivom komunikacijom s prijateljima i društvenim krugovima. Ovaj period može donijeti nesporazume ili prepreke u komunikaciji s kolegama ili članovima grupa kojima pripadate. Obratite pažnju na svoje riječi i budite otvoreni za različite perspektive. Također, razmotrite svoje ciljeve i ambicije te kako se vaši odnosi s drugima uklapaju u vašu budućnost. 

Strijelac: Merkur retrogradan u vašoj desetoj kući istražuje vašu svrhu i karijeru. Ovo je vreme za analizu vaših profesionalnih ciljeva i usmjerenja. Možda ćete se osjećati pozvanima da preispitate svoj put i promijenite smjer ako to osjećate potrebno. Budite otvoreni za nove mogućnosti i promjene koje bi mogle dovesti do veće zadovoljstva u vašem profesionalnom životu. 

Jarac: Merkur retrogradan kroz vašu devetu kuću naglašava putovanja i duhovni rast. Ovo je vreme za introspekciju i razmatranje svog svjetonazora i vjerovanja. Razmotrite svoje putne planove i otvorite se za nove perspektive i iskustva. Ovo je također prilika da se povežete s ljudima iz drugih kultura ili sličnih interesa kako biste obogatili svoj duhovni horizont. 

Vodolija: Merkur retrogradan u vašoj osmoj kući ukazuje na potrebu za dubokim razmatranjem intimnih odnosa i finansijskih pitanja. Obratite pažnju na komunikaciju s partnerima i bliskim osobama kako biste izbjegli nesporazume. Također, analizirajte svoje financijske aranžmane i zajedničke resurse kako biste bili sigurni da su uravnoteženi i fer. 

Ribe: Merkur retrogradan u vašoj sedmoj kući odnosa istražuje vaše veze s drugima. Ovo je vrijeme da preispitate komunikaciju s partnerima i bliskim osobama. Pregledajte svoje veze i razmislite o tome kako se bolje povezati i razumjeti. Možda ćete se susresti s osobama iz prošlosti ili će se nesporazumi iz prošlosti ponovno pojaviti. Važno je uspostaviti jasne granice i postaviti komunikaciju na temelje razumijevanja i otvorenosti.

No comments

Powered by Blogger.