Svoje standarde držite visoko - Ne pristajte na manje od onoga što zaslužujete

Da, zaista je izazovno. Nailaziti na osobu koja vas istinski razumije, koja prodire u vašu suštinu i prihvata vas sa svim vašim ekscentričnostima - to je prava rijetkost. 


U ovom svijetu ispunjenom izazovima, pronalazak nekoga ko čita vaše unutarnje misli i bez ostatka se predaje vama je poput traženja igle u plastu sijena. Posebno je teško dopustiti sebi da se ponovno otvorite prema nekome nakon što su vas povrijedili previše puta. Također, tražiti svoju srodnu dušu u ovom kaotičnom svijetu nije nimalo lak zadatak. 

Međutim, ovo ne bi trebalo biti razlog za spuštanje standarda ili pristajanje na manje od onoga što zaslužujete. Ne smijete izgubiti vjeru u to da postoji osoba stvorena baš za vas. Nekome ko će razumjeti vaše dubine i sanjati zajedno s vama o boljim sutra. Neka vaša nada i snovi za svjetliju budućnost ostanu netaknuti. Neka vas ovo ne dovede do toga da zauvijek okrenete leđa ljubavi. 

Prava ljubav stvarno postoji. I jednog dana ćete je osjetiti, snažno i jasno. To će biti trenutak kada ćete shvatiti da sve što ste do tada smatrali ljubavlju zapravo nije bilo ni blizu istinske ljubavi. Tog dana, pronaći ćete svoju srodnu dušu, osobu koja je oduvijek bila suđena da bude uz vas. Tad će ta sumnja u postojanje prave ljubavi nestati iz vašeg života, kao da je nikada nije ni bilo. 

To će biti iskustvo koje će nadmašiti vašu maštu, nešto o čemu ranije niste mogli ni sanjati. U tom trenutku, naučit ćete istinsko davanje i primanje ljubavi. Ta osoba će ispuniti svaki kutak vašeg srca i duše, donoseći radost, smijeh, spokoj i nadahnuće u vaš svakodnevni život. Prvi put ćete osjetiti da ste zaista zaljubljeni, ali ovaj put, to će biti iskrena i prava ljubav.

To su trenuci zbog kojih se isplati živjeti, trenuci zbog kojih se isplati boriti već danas. Stoga je važno čuvati svoj duh živim i postaviti visoke standarde. Nema smisla pristajati na manje od onoga što zaslužujete, posebno kada je u pitanju ljubav. Što više pristajete na situacije koje ne donose radost, to će vaš život postati teži, s manje kvalitete. 

Ako neprestano pristajete na ljude koji nisu na vašoj razini, samo ćete sebe dovoditi do razočaranja. Ako sebe suzbijate radi drugih, gubite vlastitu vrijednost. Postupno počinjete osjećati prezir prema sebi, svom životu i svemu što ga ispunjava. Zaslužujete mnogo više od običnog života u kojem biste se mogli smiriti. Bez obzira na težinu trenutka, morate vjerovati da možete pronaći ljubav ili ostvariti više ciljeva. 

Prava ljubav postoji, a vaši snovi su ostvarivi. Međutim, to će se dogoditi samo ako zadržite vjeru u to. Ako je ta vjera duboko usađena u vašem srcu, znajte da je istinita. Dakle, čuvajte je, čuvajte svoje povjerenje, ne gubite nadu. Nastavite držati svoj stav visoko i budite zahvalni na svakom iskustvu koje vam se pruža. 

Sve to čini vas, čini vaš život i gradi vašu budućnost. Stoga, sebi učinite uslugu i ostanite sami sve dok ne nađete onu osobu koja vam je suđena. Ostanite sami dok ne sretnete nekoga tko će cijeniti sve što možete pružiti, sve što vaše srce može darovati. Nemojte trošiti sebe na one koji nisu tu za vas. Nemojte se prisiljavati u veze koje nisu ispravne. Nema smisla pristajati na manje nego što zaslužujete.

No comments

Powered by Blogger.