Svojoj majci ostaješ curica čak i kada ti postaneš majka - To je ljubav bez granica

Majčinska ljubav i briga su vječni i ne mijenjaju se s vremenom. Djeca će uvijek ostati djeca u očima svoje majke, bez obzira na to koliko porastu, formiraju vlastite porodice i postanu roditelji. 


Ta posebna veza između majke i djeteta ostaje neuništiva, pružajući osjećaj sigurnosti i podrške čak i kada koračaju svojim vlastitim putem. Sjećam se kako moja mama stoji ispred kuće dok se pripremam za odlazak. Maše mi s osmijehom na licu i ponekad pošalje poljubac u zrak. Bez obzira koliko godina imam, njen topli pozdrav i dalje me dira duboko u srcu. 

Kao da vidi svoje malo dijete kako odlazi u svijet, a toplina njenih gestova čini da se osjećam voljeno i zaštićeno. Njena kuhinja ostaje mjesto gdje se okusima preplavljuju sjećanja. I dalje priprema moje omiljene obroke, baš onako kako sam ih voljela dok sam bila dijete. Njeni recepti imaju neku posebnu čaroliju, jer u svakom zalogaju osjećam pažnju i brigu koju je uložila u svaku pripremu. 

Majčinska pažnja se ne smanjuje ni s godinama. I dalje mi donosi nasumične sitnice koje je vidjela u prodavnici i pomisli da bi mi se mogle svidjeti. Njena intuicija je gotovo uvijek ispravna, jer zna šta me raduje. Njena podrška nikada ne izostaje - dovoljno je da je nazovem kad mi je dosadno ili kad trebam nekoga s kim ću razgovarati. 

Njeno srce je uvijek otvoreno za mene, kao da sam još uvijek njena mala djevojčica. Njeni zagrljaji imaju posebnu moć da razoružaju sve moje brige i strahove. U njima osjećam toplinu i bezuvjetnu podršku. Njene riječi utjehe mogu razbiti sve zidove koje sam eventualno podigla oko sebe i pomoći mi da pustim suze ako je to potrebno. 

Ona me podsjeća na to da je okej osjećati se ranjivo i da uvijek ima ramena na kojima mogu plakati. Majka je uvijek tu da me brine kao što je brinula kada sam bila malena. Ne mari za vlastite napore i umor, nego stoji uz mene kroz sve. Iako se moja djeca sada brinu o meni, osjećam toplinu majčinske brige koja ne blijedi. 

Moja mama i dalje nosi u srcu istu ljubav i privrženost prema meni, bez obzira na to što sam sada odrasla osoba. Dok gledam svoju djecu kako brzo rastu, prisjećam se svoje mame i koliko mi znači. Shvatam da se srce jedne majke ne mijenja, bez obzira na godine. Ona i dalje gleda na mene istim toplim očima i pruža mi podršku kroz sve faze života. 

Niko drugi ne može popuniti to posebno mjesto u mom srcu koje pripada samo njoj. I dok sam porasla, moja mama i dalje obavlja iste majčinske geste kao i prije. Njena prisutnost ispred kuće, mašući nam dok odlazimo, ostaje neprocjenjivo dragocjena. Sunce može sijati ili kiša padati, ali njen topli osmijeh i dalje nas prate dok koračamo dalje u svijet.

No comments

Powered by Blogger.