Takve su žene: Spremne oprostiti uvrede i poniženja - Ali i otići zauvijek zbog sitnice

Očigledno je da najveća draž žene leži upravo u njenoj neuhvatljivosti. 


Njena bit i postojanje odbijaju da se svedu na jednostavnu definiciju. Ona je poput dubokog okeana čije se dubine mogu istraživati, ali nikada potpuno shvatiti. Na kraju, ostaje nam samo da se divimo njenim čudesima. Mnogi muškarci, iz neznanja ili nesvjesnosti, često kažu "Žene su tako komplikovane i dramatične." Međutim, rijetko tko shvata koliko je zaista zahtjevno biti žena. 

Koliko je teško nositi se sa krhkim srcem dok istovremeno morate preduzimati sve izazove koji vam se nađu na putu. Koliko je teško tražiti ljubav i brinuti se o voljenim osobama, dok istovremeno osjećate strah od povrede. Muškarci, možda nikada neće razumjeti dubinu tuge i radosti koje žena prolazi zaljubljujući se i brinući se za čovjeka svog života. 

Brinuti se da li je dobro, zdravo, udobno odjeveno i zaštićeno, dok se istovremeno suočava sa zahtjevima koje postavlja prema sebi i svojoj budućnosti, uključujući brigu o djeci. Mnogi će reći "Ah, te plašljive žene, uvijek su zabrinute zbog svega." No, malo ko će duboko razumjeti da upravo ta briga i zabrinutost predstavljaju njen način izražavanja ljubavi.

To je njen način da pokaže koliko joj je stalo. Njen trud da se pobrine za voljenog muškarca, da ga zaštiti i podrži, nije izraz neuračunljivosti. Nemojte je podcjenjivati kada izražava svoje brige za vaše zdravlje ili kada vam ukazuje na značaj umjerenosti. Žena je poput anđela čuvara koji bdije nad svakim muškarcem.

Treba shvatiti da su spremne dati sve za muškarca kojeg vole. One su spremne praštati i nadvladavati uvrede i poniženja, boreći se za tu ljubav do posljednjeg atoma snage. No isto tako, spremne su krenuti putem bez povratka zbog nečega što se može činiti beznačajnim. 

To su žene, složena i neodoljiva bića. Možemo ih proučavati, promatrati, ali na kraju, ostaje samo da im se divimo, da se divimo njihovoj nevjerojatnoj sposobnosti da donose ljubav, podršku i radost u naš svijet.

No comments

Powered by Blogger.