Uran u Biku do 27.01.2024 - Bikove čeka transformacija, Lavovi suočite se sa strahovima

Kako bi ovaj retrogradni Uran mogao utjecati na svaki znak Zodijaka 


Ovan: U ovoj fazi, planet Uran potiče vas, Ovnovi, da duboko razmotrite vaše finansijsko područje jer se trenutno nalazi u znaku Bika, koji zauzima vašu drugu kuću koja se bavi financijama, imovinom i vrijednostima. Sada je trenutak da pažljivo analizirate svoj odnos prema novcu i vrijednostima te razmislite kako da se približite svojoj viziji financijske slobode. Pitanje koje se postavlja je: kako želite da vaša financijska situacija uskladi s vašim životom? Da li je vaš trenutni tok novca dovoljan da podrži vaše snove i ambicije? Važno je da shvatite da je ovo vreme za prikupljanje informacija i planiranje, a ne za brze i nepromišljene korake. Ovaj period nudi priliku za preispitivanje i osjećanje nelagodnosti u vezi s onim što ne funkcionira, te identifikaciju malih, održivih promjena koje možete postepeno implementirati. 

Bik: Uran je sada retrogradan u vašem znaku, Bikovi, što znači da ćete se suočiti s fazom duboke transformacije. Ovo je vrijeme da preispitate svoj osobni imidž i način na koji se predstavljate svijetu. Možda će biti potrebno podvrgnuti se fizičkoj ili emocionalnoj promjeni kako biste evoluirali. Razmotrite svoju prošlost i prethodne trenutke promjene u vašem životu te razmislite o tome koje lekcije možete izvući iz tih iskustava. Ova retrogradnost vas potiče na dublje razmišljanje o vlastitoj evoluciji i kako se predstavljate svijetu oko sebe.

Blizanci: Vaše dvanaesto polje, koje se odnosi na podsvjesni um, nalazi se pod utjecajem Urana u ovom trenutku, Blizanci. Ovo je vreme da budete svjesni nevidljivih sila koje utječu na vaš život i možda vas ograničavaju. Postavite sebi pitanja kao što su: Koje su skrivene sile koje utječu na moj život? Da li prošle traume utječu na moje trenutno ponašanje? Ovo je vreme da prihvatite duhovne prakse ili da istražite svoje prethodne živote kako biste bolje razumjeli te nevidljive sile koje oblikuju vaše postupke i odluke. 

Rak: Uran vas poziva da razmislite o osjećaju pripadnosti, Rakovi. Vaša jedanaesta kuća, koja se bavi prijateljstvima i druženjem, dolazi pod utjecajem Urana. Ovo je prilika da razmislite o tome da li zaista cijenite i podržavate ljude s kojima provodite svoje vrijeme, ali isto tako i da se zapitate da li vas oni zaista cijene i podržavaju. Ako ste dio neke zajednice ili dobrotvorne organizacije, sada je vrijeme da razmotrite da li ta zajednica zaista odražava vaše vlastite vrijednosti i svjetonazor. Ova retrogradnost vas potiče na dublje razmišljanje o prijateljstvima i odnosima koje njegujete. 

Lav: Uran se trenutno nalazi u vašoj desetoj kući, koja se bavi karijerom i percepcijom javnosti, Lavovi. Ova faza vam nudi priliku za duboku transformaciju u vezi s vašom karijerom i kako se percipirate u javnosti. Sada je vreme da se suočite sa svojim strahovima i inhibicijama koje vas možda sprječavaju da zasijate u svojoj punoj moći. Postavite si pitanje: Da li stvarno pružam svoju svjetlost svijetu? Ovo je idealno vreme da razmislite o svojoj svrsi i misiji te kako možete najbolje doprinijeti svijetu oko sebe. 

Djevica: Uran je sada retrogradan u vašoj devetoj kući, koja se bavi obrazovanjem, mudrošću i putovanjima. Ovo je prilika da otvorite svoj um i razmotrite nove perspektive. Možda je došlo vreme da dublje istražite teme koje su vas oduvijek zanimale, ali do sada niste imali vremena da se posvetite istraživanju. Razmislite o ulaganju vremena, energije ili resursa u sticanje novih znanja ili uvida. To može uključivati upisivanje na tečaj, edukaciju, putovanje ili čak čitanje knjiga koje se bave filozofijom, religijom ili umjetnošću. Ova retrogradnost vas poziva na proširenje svog uma.

Vaga: U ovom periodu, Uran istražuje vašu osmu kuću koja se bavi financijama, seksualnošću, dugovima i investicijama. Ovo je vreme da preispitate svoja vjerovanja u vezi s novcem i kako vaš odnos prema finansijama utječe na vaš osjećaj kontrole i vlastite vrijednosti. Povezanost između ljubavi i novca je posebno važna za vas kao Vagu, znak fokusiran na partnerstvo i ravnotežu. Ova retrogradnost vas poziva da se suočite s dugovima koje dugujete, kako fizički, tako i simbolično, te da razmislite o strategijama za njihovo otplaćivanje. 

Škorpija: Uran sada retrogradno putuje kroz vašu sedmu kuću, koja se odnosi na odnose i partnerstva. Ova faza vas potiče da duboko razmislite o prirodi vaših ključnih romantičnih, prijateljskih i poslovnih odnosa, i kako oni oblikuju vaš identitet. Ovaj period može donijeti promjene u dinamici vaših odnosa i potaknuti vas da preispitate kako se vaši odnosi prilagođavaju vašim budućim ciljevima. Iako ovo nije najbolje vrijeme za velike promjene, ova retrogradnost nudi priliku za introspekciju i bolje razumijevanje uloge koju odnosi igraju u vašem životu. Iskoristite ovu fazu da istražite kako biste mogli transformirati i poboljšati svoje odnose. 

Strijelac: Vaša prirodna težnja prema slobodi sada se susreće s Uranom u vašoj šestoj kući, koja se bavi zdravljem, dobrobiti i rutinama. Ovo je vreme da razmotrite kako biste mogli unijeti svježinu i avanturu u svoju svakodnevnicu. Preispitajte svoje uvjerenja i prakse povezane s radom i zdravljem. Možda je vrijeme da se oslobodite strogih pravila i normi koje ste prihvatili i da pronađete nove načine kako da podržite svoje zdravlje i dobrobit. Retrogradnost Urana vas poziva na promjene u vašoj svakodnevnoj rutini kako biste se bolje uskladili s vašom potrebom za slobodom i novim iskustvima. 

Jarac: Retrogradni Uran istražuje vašu petu kuću kreativnosti, djece i radosti. Iako se obično držite ozbiljnih stvari, sada je vrijeme da prihvatite igru i zabavu. Ova faza vas potiče da prigrlite svoje unutarnje dijete i da se opustite. Možda ćete osjetiti potrebu da se izrazite na kreativan način, bilo kroz umjetnost, glazbu, ples ili druge hobije koji vas ispunjavaju. Razmotrite da li ste se suzdržavali od iskazivanja svoje kreativnosti i radosti i kako možete bolje uživati u životu. Ova retrogradnost vas poziva na dublje povezivanje s vašim unutarnjim izvorima radosti i inspiracije. 

Vodolija: Retrogradni Uran putuje kroz vašu treću kuću komunikacije i učenja. Ova faza vas potiče da dublje razmislite o načinu na koji komunicirate i izražavate se prema drugima. Umjesto da brzate s komunikacijom, sada je vrijeme za pažljivo preispitivanje svojih misli i riječi. Pokušajte voditi dnevnik kako biste bolje razumjeli svoje unutarnje procese i kako se nosite s komunikacijom. Ovo je prilika da se suočite sa svojim unutarnjim dijalogom i da ga bolje razumijete kako biste postali jasniji i autentičniji u komunikaciji s drugima. 

Ribe: Uran sada retrogradno putuje kroz vašu četvrtu kuću doma i obitelji. Ova faza vas potiče da se suočite s obiteljskim traumama i da istražite kako su vaše korijene i porodična prošlost oblikovali vašu trenutnu situaciju. Ovo je prilika da bolje razumijete povezanost između vašeg ličnog identiteta i vašeg porijekla. Razmotrite koje obiteljske dinamike i uvjerenja trebate transformirati kako biste napredovali. Ova retrogradnost vas poziva na iscjeljenje i osvještavanje kako biste mogli osloboditi sebe od tereta prošlosti i stvoriti harmoničniju budućnost.

No comments

Powered by Blogger.