Zašto je sve veći broj žena u 30im koje su same ili razvedene - Psiholog otkrio 2 moguća razloga

Žene u tridesetim godinama se mogu podijeliti u dvije glavne grupe: one koje teže braku i one koje su već prošle kroz brak i razvod. 


Psiholog Aleksandar M. ističe da postoji mnogo razloga zašto je toliko žena u tridesetim godinama ili slobodno ili razvedeno. Evo nekoliko važnih faktora: Neiskustvo i emocije: Mnoge mlade žene uđu u veze vođene isključivo emocijama i instinktima, a ne racionalnim razmišljanjem.

Zaljube se u zgodnog, hrabrog ili popularnog muškarca, zatvarajući oči pred mogućim manama. Naivno vjeruju da će se taj muškarac promijeniti ili da će njihova ljubav prevladati sve izazove. Međutim, brzo shvate da idealizirani partner ne postoji i da se suočavaju s razočaranjem. Nakon neuspjelog braka i stjecanja životnog iskustva, žene postaju svjesnije prilikom biranja partnera. 

Njihov pristup postaje manje emocijalan, a više pažljiv i kritičan. Stoga, mnoge od njih vjerojatno neće brzo ponovno stupiti u brak. Monotonija u vezi: Nekim ženama se dogodi da su u vezi s pristojnim muškarcem, ali se vremenom veza pretvori u dosadu i monotoničnost. Leptirići u trbuhu nestanu, strast se izgubi, a pažnja i nježnost koje su željeli postanu rijetkost. 

Onda, žena počinje osjećati nedostatak ljubavi i požude te počinje tražiti tu pažnju izvan veze. To može dovesti do razvoda, ali često se dogodi da nakon razvoda shvati da problem nije bio u mužu, već u njoj samoj. Tražeći ideal, luta od muškarca do muškarca, ali shvati da savršeni partner ne postoji. 

Kada napokon shvati da je promjena potrebna u njoj, možda će već biti prekasno. Pogrešan izbor partnera može donijeti brojne posljedice. Nakon razvoda, mnoge žene ne žure se ponovno u brak. Već su proživjele iskustvo bračnog života s prednostima i nedostacima, pa mnoge radije biraju samostalnost ili vanbračnu vezu s muškarcem. 

To im pruža slobodu i mogućnost učenja iz prethodnih grešaka. U konačnici, svaka žena ima svoj put i životne izbore. Važno je da svaka žena razmisli o svojim potrebama, snovima i ciljevima te izabere put koji će je učiniti sretnom i ispunjenom, bez obzira na društvena očekivanja ili predrasude.

No comments

Powered by Blogger.