Život vam nikada neće oduzeti nešto, a da vas ne blagoslovi nečim boljim

Gubitak je jedna od najizazovnijih stvarnosti s kojom se suočavamo kao ljudi. Iskustvo gubitka može biti duboko potresno i bolno. Bez obzira na to što izgubili, osjećaj je kao da je vaša unutarnja sfera iznenada poremećena. 


Bol je intenzivna, neusporediva s bilo kojom prijašnjom bolju. To je bol koja zahvaća duboko u srce, stvarajući ranu koja se čini nepremostivom. Međutim, najteže je suočiti se s neizbježnošću tog gubitka. Ne možete ga izbjeći niti ga ostaviti za sobom dok ne priznate njegovu prisutnost, ma koliko to teško bilo. To je ono što čini situaciju još težom. 

No, uprkos ovim teškim spoznajama, ne smijemo zaboraviti da svaka tamna strana ima svoju svjetlu stranu. Unutar svakog gubitka i tragedije, skriva se potencijal za rast i iskustvo koje nas mijenja. Samo trebamo otvoriti svoje oči, prekoračiti svoju tugu i promijeniti perspektivu. Život je nevjerojatno nepredvidljiv, no nikada nas ne ostavlja potpuno bez nade. 

Za sve što nam oduzme, pruža nam nešto novo. To novo što dolazi obično je bolje nego što smo imali prije. Često se sljedeći korak u našem životu pokaže upravo onim čemu smo se duboko nadali. Završeci nisu kraj, već prijelazno razdoblje prema novom početku. Život je zanimljiva igra. Ponekad izgleda kao da želite odustati, ali povremeno vas podsjeti da je odluka da ostanete bili najvažniji korak koji ste napravili.

Ne tvrdimo da je to lako. Ne sugeriramo da se trebate suzdržavati od tugovanja. Nikako. Ono što pokušavamo reći jest da sve ima svoj razlog, čak i bol koji trenutno osjećate. Koliko god se borili protiv nečega, ako je sudbinski namijenjeno, dogodit će se. Gubitak može biti zastrašujuć, ali istovremeno je i neizbježan aspekt života. Važno je ne gledati na to kao na kraj svijeta. 

To je proces koji vas može oblikovati i naučiti kako pustiti prošlost i krenuti prema budućnosti. Kroz taj proces postajete snažniji i hrabriji, a također otkrivate da život može biti više od patnje ako promijenite svoj pogled na svijet. Na kraju krajeva, vaše odluke igraju ključnu ulogu. Možete se držati svoje tuge i dopustiti da vam život izmiče iz ruku, ili možete prihvatiti sve, koliko god to bilo nesavršeno, i smjelo ga živjeti, bez obzira na prepreke koje vam se čine strašnima. 

Najmudriji izbor koji možete donijeti je vjerovati u tok života. Vjerujte u sebe, vjerujte u život i vjerujte u proces. Sve će se na kraju posložiti na svoje mjesto, i pronaći ćete mir koji ste oduvijek tražili. Uvijek imajte na umu da ako vam je nešto oduzeto, to znači da to više nije bilo sukladno vašem putu. Postoji nešto bolje što vas čeka. Ova spoznaja možda neće doći odmah, ali s vremenom ćete je razumjeti.

No comments

Powered by Blogger.