Ako mu nisi prioritet pokupi se i idi - Samo gubiš vrijeme!

Prava ljubav, dragocjeni osjećaj koji se ne može olako shvatiti, duboko je ukorijenjena u ljudsku prirodu i čini srž naših međuljudskih odnosa. 


Ona nije tek obična igra ili prolazna zabava; ona je životna sila koja oblikuje naše postupke i način na koji se odnosimo prema onima koje volimo. Prava ljubav nije samo riječi, već su to djela koja činimo za osobe do kojih nam je stalo. To je sposobnost žrtvovanja za ljude koje volimo, spremnost da budemo uz njih u svim životnim izazovima i da dijelimo radosti i tuge. 

To je činjenica da, iako smo nesavršeni kao osobe, u ljubavi možemo pronaći savršenstvo, jer se međusobno upotpunjujemo. Prava ljubav ne zaboravlja sebe, ali daje sve od sebe za dobrobit voljenih. To je odnos u kojem svakog dana iznova biramo istu osobu kao svoj životni partner, bez obzira na izazove i promjene koje život donosi. 

Prava ljubav znači biti tu za voljenu osobu u svakom trenutku, pružiti im podršku kada je potrebna, suosjećanje kada plaču, i držati ih za ruku kada se suočavaju s teškoćama. Ako partner ne ispunjava ove osnovne aspekte prave ljubavi, onda možda nije prava osoba za vas. Nema potrebe da budete opcija u nečijem životu, zaslužujete da budete prioritet. 

Ako ne osjećate da ste partnerov prvi izbor, ne oklijevajte da se povučete. Nemojte dozvoliti da vas netko tretira kao rezervu ili da se igra s vašim osjećanjima. Nikada ne biste trebali biti samo jedna od mogućnosti u nečijem životu. Ako vam partner nije predan i ako ne osjećate da ste mu prioritet, nemojte dozvoliti da vas vuče za nos i laže. 

Ne dopustite mu da vam govori da vas voli dok istovremeno razmatra opciju da vas ostavi. Ako niste partnerov prvi izbor, nemojte dopustiti da vas povrijedi i naruši vašu unutarnju harmoniju. Umjesto toga, pokupite se i napustite tu situaciju prije nego bude prekasno. Zaslužujete pravu ljubav, koja će vas podržati, cijeniti i voljeti bezuslovno. Ne dozvolite da vas loša veza ili neiskren partner zadrže u prošlosti, jer budućnost nosi mnogo bolje prilike i sreću koju zaslužujete.

No comments

Powered by Blogger.