Bog nikad ne kasni - Sve se dešava sa razlogom: Poučna priča koja mijenja pogled na svijet

Mnogo puta sam čula taj uobičajeni izraz o susretu s pravom osobom u pravom trenutku. Priča kaže da se sve događa onda kad je sudbina to odredila i da samo treba vjerovati u dobre stvari koje će se dogoditi, te da će nas unutarnji osjećaj voditi prema ispravnoj odluci. 


Godinama sam odbacivala taj "recept" za sreću, jer za mene te riječi nisu imale smisla. Kako mogu znati da sam pronašla pravu osobu ili ostvarila svoj životni san, poput posla o kojem sam oduvijek sanjala? Moj život je tekao prosječno, upoznavala sam različite ljude, družila se, zabavljala i raskidala veze, zapošljavala se i davala otkaze, pravila greške i nastavljala dalje. 

No, nikada nisam osjećala da radim nešto potpuno ispravno, nešto što me ispunjava srećom. Sve to je trajalo sve dok nisu počele klicati prve sumnje. Prve naznake tjeskobe u mom srcu i duši. Shvatila sam da samo trčim u krug, da nemam ni zadovoljstvo ni radost. Tada mi se javila misao da želim svoj život pretvoriti u nešto dobro, u nešto izvanredno. No, postavilo se pitanje - kako? 

Još od djetinjstva su me učili da će prave stvari doći same od sebe. Osobe koje sam se trudila slijediti uvjeravale su me da se ne smijem zadovoljiti manjim stvarima. To znači da bi u svoj život trebali puštati samo one ljude koji nas inspiriraju, koji izvlače najbolje iz nas i motiviraju nas. Trebali bismo birati poslove koji ispunjavaju naše srce i koračati naprijed, ne okrećući se prošlosti.

Neprestano su me podsjećali da Bog ima svoj plan, a moj je posao potpuno Mu vjerovati i da ću pronaći mir i harmoniju tek kad se odreknem sebičnih želja. Na početku sam krivo shvaćala ovaj savjet. Mislila sam da je svaka osoba koja uđe u moj život ona prava i da ima svoj razlog. No, stvarnost nije tako jednostavna. Bog nam šalje različite ljude i situacije. Neki su tu kako bi nam pokazali pravi put, dok su drugi tu da nas nauče nečemu. 

Na nama je da donosimo ispravne izbore. Mislila sam da će se situacija promijeniti ako se samo potrudim, da će prijatelji postati bolji, ali to nije bilo istinito. Kada je prava osoba uz vas, bilo da je riječ o prijatelju ili partneru, osjećate to. Osjećate duboku unutarnju smirenost i znate da vas vodi nešto više. Istovremeno, rađa se unutarnje samopouzdanje da ste na pravom putu s pravom osobom. 

Situacije koje izazivaju takva osjećanja u vama su vrijedne vašeg vremena i truda. Velika istina glasi: ako je nešto ispravno, osjetit ćete to, i bit ćete sigurni u to. Na vašem putovanju će biti divnih otkrića, ali i razočaranja. Vaša zadaća je osjetiti što je ispravno, a što nije. I najvažnije od svega, ponavljajte poput mantre da ćete prije ili kasnije doći do onoga što vam pripada.

Kada dopustite Bogu da uđe u vaše srce, otkriva se istinska ljepota svega, bez obzira na to što dotaknete. Tada taj stari izraz "Ako je nešto ispravno, osjetit ćete to" postaje mnogo jasniji. Svi mi lutamo godinama u potrazi za "pravim", često prihvaćajući manje nego što zaslužujemo, umjesto da odmah donosimo ispravne odluke. 

Možda nikada ne bismo znali cijeniti sve dobro da nismo godinama pravili pogrešne izbore. Možda je to bila lekcija koja nas je naučila zahvalnosti i sastavni dio našeg životnog puta. Bog ima savršen plan za svakoga od nas i uvijek nas vodi prema cilju, ali koliko ćemo lutati do tog cilja ovisi o nama samima. Na tom putu susretat ćemo prepreke i prilike. Naši izbori i vjera u bolje sutra određuju koliko će nam trebati da dosegnemo vrh.

No comments

Powered by Blogger.