Da li je muškarac uopšte bio tvoj ako je svo vrijeme drugu želio - Tužna priča žene

Mnoge žene bi se zaklele da su im partneri vjerni, a često nisu svjesne koliko toga mogu ne znati. 


U današnjem svijetu, gdje su komunikacija i emotivne veze često složenije nego ikad, može biti izazovno razaznati istinu između riječi i stvarnosti. Slatkorječivost i vještina manipulacije nisu neka nauka koju samo rijetki mogu prakticirati. Gotovo svako može kupiti pažnju i privrženost uz malo lijepih riječi i suptilne manipulacije. 

Štaviše, što je neko bolji igrač i manipulator, to je veća vjerojatnost da će vas uvjeriti u svoje laži. Kroz iskustvo kao dugogodišnja ljubavnica, shvatila sam koliko žene često dižu muškarce na pijedestal, a da ne razmatraju njihove stvarne karakterne osobine. 

Bila sam u vezama s oženjenim muškarcima čije su supruge pred drugima govorile samo riječi hvale o njima, dok su istovremeno ti muškarci održavali veze s drugim ženama iza njihovih leđa. Ovo nas podsjeća na važan aspekt međuljudskih odnosa - da dok god nismo u nečijoj svijesti i mislima, teško je znati da li smo mu vjerni i da li smo jedina žena u njegovom životu. 

No, čak i ako je fizički vjeran, postavlja se pitanje da li je ikada stvarno bio vaš, ako su mu sve vrijeme misli bile usmjerene prema drugoj ženi ili ako je maštao o njoj? Ovo je pitanje koje bi mnoge žene trebale sebi postaviti. Ljubav nije samo fizička povezanost; ona uključuje emocije, osjećaje i misli. 

Ako partnerove emocije, osjećaji i misli idu prema nekome drugome, možemo se zapitati koliko on stvarno pripada nama. Ponekad, žene mogu intuitivno osjetiti kada muškarac gaji interes prema drugoj ženi ili pati za bivšom partnerkom, ali često zanemare tu intuiciju ili je tumače kao prolaznu fazu.

Međutim, to često nije slučaj. Vjernost počinje u glavama ljudi, a fizička nevjerstva često su rezultat nevjere u mislima. Ne treba postati žena koja drži partnerovu sliku na pozadini svog telefona, hvali ga pred svim prijateljicama i izražava mu beskrajno povjerenje ako niste sigurni da je taj muškarac potpuno posvećen vama. 

Na kraju krajeva, većina fizičkih preljuba započinje kao emocionalna nevjerstva u mislima. Važno je da cijenimo sebe i svoje emotivne potrebe te da se trudimo za partnerskim odnosima gdje je vjernost prisutna ne samo fizički, već i emocionalno.

No comments

Powered by Blogger.