Horoskop za Oktobar 2023 - Vage će doživjeti uspjehe, Jarčevi muku muče sa finansijama

Mjesečni horoskop za oktobar 2023: Šta vas očekuje prema vašem horoskopskom znaku 


Ovan: Prva polovina oktobra će biti obilježena pozitivnim događajima za Ovnove, pružajući im priliku da zablistaju u društvu i steknu odličan ugled i popularnost, posebno u profesionalnom kontekstu. Oni koji se oslanjaju na vlastite snage i samostalno rade će zauzeti vodeće pozicije. Međutim, druga polovina mjeseca će donijeti potrebu za preispitivanjem osobnog okruženja. To uključuje oslobađanje od starih veza i kontakata kako bi se napravilo mjesta za nove i kvalitetnije odnose. Istovremeno, slobodni Ovnovi će se okrenuti ozbiljnim vezama, što je upravo ono što Venera u znaku Device potiče.

Bik: Bikovi će se suočiti s određenom nestabilnošću u oktobru, koja, iako neće biti prevelika, može zabrinuti one konzervativnije među njima. Važno je izbjeći kompliciranje života, posebno tokom prve trećine mjeseca. Sve dok Pluton ne krene direktno, situacija na poslu može biti turbulentna, a povjerenje u druge će biti izazovno. Kasnije, ulazak Venere u znak Djevice će pomoći u rješavanju problema na poslu i donijeti poboljšanje financijske situacije. 

Blizanci: Tipični Blizanci će ući u oktobar s pomalo depresivnim raspoloženjem koje će nestati do kraja prve sedmice. Harmonična pozicija Merkura će im donijeti povećanu energiju i entuzijazam do kraja mjeseca. Blizanci će postići značajan uspjeh u svojim profesionalnim aktivnostima i moći će zauzeti vodeće pozicije. Ulazak Venere u znak Djevice će donijeti poboljšanje financijske situacije, povećavajući samopouzdanje. Romantični aspekti će oduševiti one Blizance koji pokažu odgovornost i stabilnost. Srećom, problema sa zdravljem neće biti. 

Rak: Rakovi bi se trebali usmjeriti na postojeće situacije u oktobru i ostaviti promjene za idući mjesec, kada će uslovi biti povoljniji. Važno je biti odgovoran i temeljit u svom radu, što će biti cijenjeno od strane nadređenih. Također, savjetuje se štednja tokom ovog mjeseca, jer će novac biti koristan za buduće investicije. Prelazak Venere u znak Device će olakšati štednju. Što se tiče ljubavi, manji sukobi su mogući, ali ništa što bi ozbiljnije narušilo odnose s partnerom. Potrebno je obratiti pažnju na zdravlje, posebno ako se dugo sjedi na poslu. 

Lav: Oktobar će donijeti Lavovima mnogo zabave, flertovanja i zanimljivih razgovora. Međutim, ne smiju se opustiti jer će se pojaviti nestabilnost u financijskom smislu. Lavovi će imati sklonost trošenju više nego što zarađuju, što će se odraziti na njihov budžet i raspoloženje. Pluton će zahtijevati rutinske napore, što može utjecati na reputaciju kod kolega. 

Djevica: Oktobar će biti povoljniji za tipične Djevice. Napetost iz prethodnog mjeseca će se postupno smirivati, pružajući optimistički pogled na budućnost. Mnogi će imati priliku pokrenuti vlastiti posao ili preći na perspektivniji radni položaj. Financijski sektor će zahtijevati ciljane napore i kreativne pristupe koji će donijeti pozitivne rezultate. Romantični aspekti će zadovoljiti one Djevice koje pokažu odgovornost i stabilnost. Što se zdravlja tiče, manji problemi su mogući nakon pomrčine. 

Vaga: Vage će doživjeti uspjehe i zaslužene pobjede u oktobru. U profesionalnom polju će se pojaviti prilike za napredovanje i preuzimanje viših pozicija. Materijalna situacija će se znatno poboljšati u usporedbi s prethodnim periodom. Romantični aspekti će pružiti priliku za ozbiljnu vezu. Uživat ćete u sastancima, izjavama ljubavi i pažnji. Što se tiče zdravlja, stabilno će biti tokom mjeseca, ali se može javiti rizik od povreda ili opekotina prema kraju mjeseca. 

Škorpija: Stvari koje su bile odgođene ili nisu napredovale dobivaju snažan poticaj za ostvarenje u oktobru. Profesionalno područje će zahtijevati originalne odluke i brze akcije. Financijski sektor će se poboljšati zahvaljujući novim izvorima prihoda.  Prelazak Marsa u vaš znak će privlačiti suprotni spol.

Strijelac: Strijelac će doživjeti stabilnost u oktobru. Materijalna situacija će se poboljšati, posebno u prvoj polovini mjeseca. U drugom dijelu mjeseca trebali biste jačati svoje postojeće pozicije i posvetiti pažnju porodci i prijateljima. Krajem mjeseca ćete moći napredovati u karijeri. Što se tiče zdravlja, bit će stabilno tokom cijelog mjeseca, ali postoji rizik od povreda prema kraju mjeseca. Slobodni Strelci će napokon ući u ozbiljnu vezu. 

Jarac: Jarčevi će se suočiti s financijskim brigama u oktobru. Moguće je da ćete morati ponovno procijeniti svoje troškove i odgoditi planirane investicije. Važno je mudro upravljati svojim resursima. Financije će se poboljšati nakon što Venera uđe u znak Djevice. Što se tiče zdravlja, trebate obratiti pažnju na sjedilački način života, nedostatak svježeg zraka, nepravilnu prehranu i nedostatak sna. Međutim, ljubavni život će procvjetati, bez obzira jeste li zauzeti ili slobodni. 

Vodolija: Vodolije će se nositi s nestabilnim emocijama u oktobru, s periodima melanholije. Očekuju ih velike promjene u profesionalnom životu, što će rezultirati organizacijskim promjenama ili napretkom na odgovornije pozicije. Financijska situacija će ostati stabilna, ali možda nećete imati puno vremena za trošenje do kraja mjeseca. Krajem mjeseca, emocionalno raspoloženje će se popraviti, omogućujući više slobodnog vremena i povratak optimizma. 

Ribe: U oktobru će se Ribe posvetiti porodičnim problemima koji će zauzeti veći dio njihovog slobodnog vremena. Unatoč tome, zdravlje će biti dobro, omogućujući im da se nose sa stresom. U profesionalnom području će se pojaviti novi klijenti i mogućnosti za napredovanje. Financijski sektor će biti stabilan, a financije će se kretati prema planu. Kada su romantični odnosi u pitanju, Ribe će se suočiti s izazovima, ali ništa što bi ozbiljnije ugrozilo odnose s partnerom. Trebaju obratiti pažnju na zdravlje i po mogućnosti voditi aktivan životni stil.

No comments

Powered by Blogger.