Kad žena postane ravnodušna tad ste je izgubili zauvijek - Tu više nema povratka

Sjedeći u mraku i ispijajući čašu vina, nisam mogla suzdržati suze dok sam držala fotografiju sa svog vjenčanja. Te suze nisu bile izrazi tuge, već su bile suze razočaranja. 


Pitam se, šta se dogodilo? Kako smo mogli toliko voljeti jedno drugo, a sada od te ljubavi nije ostalo ništa osim praznine. Iskreno sam željela popraviti stvari i spasiti naš brak, ali, nažalost, nisam uspjela. Činilo se da više nema povratka unazad, da se stvari ne mogu popraviti. Postala sam stranac u tvojim planovima, tvojoj budućnosti. 

Riječ "mi" nestala je iz tvojeg rječnika, a svi tvoji ciljevi i planovi usmjereni su samo na tebe, sada idu putem koji je potpuno različit od mog. Prestao si se brinuti o mojim snovima, našim ciljevima, i prestao si pitati za moje mišljenje o planovima koje si kovao sam. Nisam se usuđivala izraziti svoje neslaganje s mnogim tvojim odlukama jer sam se plašila da te ne povrijedim. 

Vjerovao si da je moja ljubav prema tebi neupitna i neuništiva, i na neki način bila je takva. Ali zaboravio si da je ljubav poput cvijeta - da bi cvjetala, treba je njegovati. Ljubav traži pažnju, nježnost, dodire i romantiku. Zaboravio si na moj rođendan, na našu godišnjicu braka, čak ni za praznike nisam dobila poklon, iako sam svake godine potajno nadala da ću naći jedan s mojim imenom. 

Znam da si se uvijek trudio ispuniti sve svoje obaveze prema porodici, biti dobar otac našoj djeci i dobar suprug meni. Ali s vremenom si stavio našu porodicu u drugi plan, a posao ti je postao važniji od nas. Bilo je trenutaka kada mi je trebao tvoj zagrljaj, tvoja podrška, ali ih nisam dobila. Bilo je trenutaka kada sam bila umorna i iscrpljena, ali sam se i dalje trudila udovoljiti tebi i ugoditi ti u svemu. 

Naši razgovori postajali su sve rjeđi i kraći. Ponekad bi prošlo i po nekoliko dana bez da izmijenimo nijednu riječ. Između nas se počela širiti tišina, a naš život postao je monoton i prazan. Čak i kada bismo zajedno legli u krevet, nismo se dodirivali. Između nas se stvorio nepremostiv jaz koji je svakim danom postajao sve veći. Mnogo puta sam se osjećala uništeno, zapostavljeno i iskorišteno kao žena. Rekao si mi da sam postala hladna i bezosjećajna, ali nisam, samo sam postala ravnodušna.

No comments

Powered by Blogger.