Kako žena da shvati da je muškarac iskreno voli - Mudro zapažanje Gabriela García Márqueza

Ograničeni smo u sposobnosti da čitamo tuđe misli, i to može biti blagoslov i prokletstvo. 


S jedne strane, zamislite koliko bi lakše bilo kada bismo mogli čitati tuđe misli. Ne bi bilo prostora za iluzije, bolna razočaranja ili lažne nade. Sve bi bilo kristalno jasno - kako se neko osjeća prema nama i kakvi su njegovi ili njeni planovi za nas. Ne bi bilo potrebe vjerovati samo riječima, jer bi nam misli bile otvorene kao knjiga. 

Koliko li je muškaraca koji se kunu u ljubav i vjernost, a tajno održavaju tajne veze i odgajaju djecu sa strane? Nažalost, ponekad se čini da se žene upravo zaljubljuju u takve muškarce, dok dobri i odgovorni partneri ostaju bez pažnje. S druge strane, mi ljudi smo podložni strahovima, sumnjama i promjenama raspoloženja. 

Ako bismo mogli čuti ili osjetiti sve što drugi misle tokom dana ili čitavog života, vjerovatno se ne bi mnogi družili s nama. Naše misli i emocije su često turbulentne i kontradiktorne. Ono što shvatamo je da, ako se ikada postavimo pitanje "Da li me voli?", možemo se suočiti s neprijatnim odgovorom.

Ženska intuicija, kako je često nazivaju, često ne vara. Naše srce i instinkti nas neće prevariti. Kada nas neko iskreno voli, to je očigledno - primjećujemo to kroz pažnju, brigu, prisutnost i konstantnu podršku koju nam pružaju. Ili, možda suprotno, kada nas neko voli, osjećamo se slobodno i sigurno, bez potrebe za sumnjama. 

U dugotrajnim vezama i brakovima, gdje partneri zajedno provode cijeli život, postoji puno ličnog prostora i slobode. Tu nema kritika, prigovora i pritužbi zbog nedostatka pažnje ili nježnosti. Umjesto toga, postoji samo sreća i radost u spoznaji da dijelimo svoj život s nekim bliskim i voljenim. 

Nema sumnje da život ponekad može postati dosadan, ali ne treba okrivljavati partnera za to. Svatko od nas je odgovoran za svoj život i donosi vlastite odluke. Kada nismo zadovoljni rezultatima, trebali bismo prvo pogledati sebe i svoje postupke prije nego što krivimo druge. Ponekad žene gledaju previše romantizirane filmove i vjeruju da bi prava ljubav trebala biti poput bajke. 

Međutim, u stvarnom životu, ljubav je često puno jednostavnija i dublja od grandioznih gesti i raskošnih poklona. Muškarac ne mora trošiti velike svote novca i raditi spektakularne stvari kako bi pokazao svoju ljubav. Ljubav se ogleda u pažnji, razumijevanju i podršci koje pružamo jedno drugome u svakodnevnom životu. Ako se ikada postavi pitanje "Da li me voli?", ponekad je najbolje pustiti stvari da idu svojim tokom. 

Kao što Gabriel Garcia Marquez kaže, "Ako nekoga voliš, pusti ga. Ako je tvoje, vratiće se." No, trebali bismo također naučiti kako se pustiti i kako da se osjećamo dobro sami sa sobom, bez ovisnosti o partneru.  Ponekad je najsigurniji način da testiramo ljubav nekoga da ga pustimo, da budemo odvojeni neko vrijeme, kako bismo vidjeli njihovu stvarnu prirodu i osjetili li se zapravo povezani i voljeni kada su odsutni. 

Nemojte se plašiti da budete odvojeni od muškaraca. Za nedelju dana. Za mesec dana. Za godinu. Zašto? evo odgovora: „Razdvojenost ubija slaba osećanja i rasplamsava jaku strast, kao što vetar gasi sveće i raspiruje vatru!“ - Francois de La Rochefoucauld. 

Sve u svemu, ljubav je duboka i kompleksna emocija koju je teško definirati, a svaka veza je jedinstvena. Važno je slušati svoje srce i instinkte, ali također trebamo naučiti kako biti sretni sami sa sobom, bez obzira na prisustvo ili odsustvo partnera.

No comments

Powered by Blogger.