Nedostajem ti, ali me više nije briga - Otišla sam s razlogom

Nedostajem ti, ali sam otišla s razlogom, i više nije važno koliko mi nedostaješ. Kad sam zatvorila ta vrata, ostavila sam iza sebe priču o nejednakoj ljubavi i partnerstvu koje nikada nije bilo cijenjeno. 


Bila je to beskrajna igra, maskarada koja je izgubila svoju draž kad sam shvatila da moram biti sretna. Morala sam prestati sastavljati svoje polomljene dijelove. Sjećam se komadića tvoje maske koji su padali na mene kad sam pokušavala ukloniti taj omotač, nadajući se da ću otkriti osobu koja je bila povrijeđena.

Svaki put kad sam to pokušala, samo sam se više isprljala. Sjećala sam se svih obećanja koja nikada nisu ispunjena. Znam da ti nedostajem, ali sam otišla jer sam shvatila da je sve već odavno završeno. To nije bila prava ljubav, već lažna ljubav koja je ispunjavala samo tvoje potrebe. Bila je to igra u kojoj sam uvijek gubila, jer mi nikada nije bila pružena prilika da je igram, iako sam je još uvijek smatrala "našom" igrom. 

Zatvorila sam ta vrata kako te ne bih povrijedila. Zatvorila sam ih jer se ponekad moraš suprotstaviti i prestati biti rekvizit u predstavi koju nikada nisi razumio. Da, zatvorila sam ta vrata, i sada ne mogu dopustiti da mi bude bitno koliko ti nedostajem. Često se suočavamo s iluzijama o raskidu. Nadamo se da će druga osoba "otvoriti oči" i shvatiti što su imali tek kad to izgube. Ali takvo razmišljanje može sabotirati naše samopouzdanje i ljubav prema sebi. 

Dajemo sve od sebe, a ipak trpimo njihove sumnje i neodlučnost. Ali prava pobjeda nije u tome da čekamo da nas shvate nakon što smo otišli. Prava pobjeda je zauvijek zatvoriti vrata i otići kad smo dali sve od sebe, a za uzvrat nismo dobili ništa. Prihvatiti ponovni ulazak u vezu nakon izjave "nedostaješ mi, vrati se", a kad se ništa nije promijenilo, kao da pristajemo na "emotivni ruski rulet". 

To nije prava ljubav; to je žrtvovanje vlastitog dostojanstva. Ljubav nikada ne bi trebala značiti žrtvovanje svog dostojanstva. Ona treba biti slobodna, mirna, gdje svaka osoba zadržava svoju nezavisnost. To nije obaveza, već sloboda. Ljubav nije eksploatacija i emocionalna izolacija. 

Kad zatvorite vrata, razmislite o razlozima koji su vas doveli do tog koraka. Nemojte tugovati za prošlošću; postoji razlog zašto ste donijeli tu odluku. Nemojte pokušavati prepraviti priču koja nikada nije bila dobra. Ako vam stvarno nedostajem, trebali ste nešto poduzeti mnogo ranije. Sada je vaše vrijeme.

No comments

Powered by Blogger.