Nikada ne moli muškarca za pažnju, pogotovo ne za ljubav!

Moliti za ljubav nikada nije mudra odluka. Nema potrebe da molite za naklonost osoba koje vas ignorišu i brinu samo o vlastitim potrebama. Ovakvo ponašanje nije prihvatljivo. 


Osoba čija ravnodušnost prema vama čini da se osjećate nevidljivim i bezvrijednim, definitivno nije zaslužila vašu pažnju. Zaslužujete nekoga čija prisutnost čini da se osjećate važnima u njihovom životu. Ljubav se ne traži molbom, već se iskazuje djelima. Zaslužujete osobu koja ne obećava mnogo, već čini mnogo. 

Osoba koja vas traži samo kad joj nešto treba nije ona prava za vas. Tražite nekoga tko će biti uz vas kad vam je zaista potrebno, a ne samo kad im se prohtije. Nema potrebe za kompliciranim filozofijama. Osoba koja vas zaslužuje je ona koja vam dolazi dragovoljno, cijeni vas i posvećuje vam svoje vrijeme, pažnju i misli. Često se čuje izreka da nedostatak vremena nije problem, već nedostatak interesa. 

Kada nešto zaista želimo, tada vremenski okviri gube svoj značaj, a svaki trenutak postaje prilika za ostvarenje tog cilja. Očekivanja koja su postavljena previsoko često vode razočaranju i patnji. Stoga je važno preispitati vlastita očekivanja i prilagoditi ih tako da ne očekujemo previše od drugih, već budemo vjerni sebi. Očekivanja mogu uzrokovati emocionalne tegobe i stres, stoga ih ne smijemo zanemarivati.

Važno je cijeniti sebe i voljeti sebe. Trebamo trošiti svoje vrijeme na one ljude koji to zaista zaslužuju i koji nas čine boljima. Ne trebamo moliti za pažnju ili prijateljstvo, a najmanje za ljubav. Prava ljubav dolazi od osobe koja nas voli i kojoj stalo do nas. Osoba kojoj nije stalo ili neće pokazivati ljubav ili će to činiti povremeno. 

Ako se ikada nađete u situaciji da morate moliti za ljubav, razmislite o sljedećem: 

1. Ne kontaktirajte osobu koja vas ne kontaktira ili ne odgovara na vaše poruke. 
2. Nemojte tražiti onoga kome ne nedostajete. 
3. Neka vam ne nedostaje onaj ko vas ne traži. Nemojte slati poruke. 
4. Ne čekajte onoga ko vas ne čeka. 
5. Cijenite sebe i prestanite moliti za ljubav. 

Ljubav se ne traži, već se iskazuje i osjeća. Nikada ne biste trebali moliti za nju.  Vaša ljubav pripada onima koji vas iskreno vole i razumiju, a ne onima koji vas zanemaruju. I najvažnije, nikada ne zaboravite svoju vrijednost, osmijeh i radost. Volite sebe iskreno i cijenite sebe zbog onoga što jeste, ne zbog onoga što bi netko tko vas ne zaslužuje želio da vjerujete da jeste. Okružite se ljudima koji vas vole i žele vaše dobro, koji iskazuje interesovanje za vas i vašu sreću.

No comments

Powered by Blogger.