Opraštam ti - Ali ne zato što ti zaslužuješ oprost, već zato što ja zaslužujem mir!

Opraštam ti, jer mržnja nije put koji želim slijediti. 


Možda se nekako osjećam kao da te zadržavam u svom sjećanju, ako ne i u svom srcu. Opraštam ti, ali to ne znači da ću zaboraviti. Ne, naučila sam puno iz onoga što se dogodilo. Naučila sam o sebi, o svojoj snazi i o tome što znači suočiti se s teškim trenutcima. Opraštam ti, jer ne želim nositi teret zla. 

Želim napredovati, rasti i živjeti s mirom. Nema mjesta za mržnju u mom srcu. Ali to također ne znači da ću ti dopustiti da se ponovno približiš i povrijediš me. Opraštam, ali to ne znači da prihvaćam tvoje postupke ili da ću ti ponovno vjerovati. Opraštam, jer želim vratiti svoj život, svoj mir i svoj osjećaj sigurnosti.

Opraštanje nije naivan čin. To može biti različito za svakoga od nas. Ponekad opraštamo kako bismo dali sebi drugu priliku i započeli ispočetka. Ponekad opraštamo kako bismo zatvorili tu knjigu i krenuli dalje. Nekada opraštamo i zaboravljamo osobu, a ponekad zaboravljamo postupke, ali ne i lekcije koje smo naučili. Ostavljam svoju bol iza sebe i krećem dalje, ali bez tebe. 

To je moja odluka, moj put. Ne mogu promijeniti prošlost, ali mogu je prepustiti zaboravu. Konačno sam odlučila osloboditi se tih okova koji su me držali zarobljenim. Ne želim gledati unazad, ne želim nositi gorčinu, strah, nepovjerenje ili bijes u svom srcu. 

Ponekad ne znamo koliko smo jaki sve dok snaga postane naš jedini izlaz. Sada želim zahvaliti, ne zato što su postupci bili ispravni, već zato što su me naučili lekciju koju sam trebala naučiti. Hvala što si mi pomogao da shvatim koliko sam važna sama sebi. Sada znam da sam najvažnija osoba u svom životu.

Zbogom i sretno u tvojim budućim "podvizima".

No comments

Powered by Blogger.