Oprosti mi, ali sam ipak izabrala sebe umjesto tebe - Jer znam da zaslužujem puno bolje

Odlučila sam izabrati sebe umjesto tebe, ne iz sebičnosti, već iz potrebe da ponovno osjetim koliko zapravo vrijedim, jer u našem odnosu toga nije bilo. 


Dok pišem ove riječi, sjedim uz nekoga koga volim. U ovoj priči, ja sam protagonist, a radnja se vrti oko nas. Volim te. Ali, ispravka, volim tebe jer sam izabrala sebe umjesto tebe. To nije znak sebičnosti, već stvarnosti da ti ne osjećaš isto što i ja. Ne želim više gajiti iluzije o mogućnosti da će se ikada stvoriti "mi" između nas. To mi se čini kao beznadna situacija - ja volim tebe, a ti nisi ni svjestan toga. 

Boli me spoznaja da smo mogli postati "mi," ali nikada nećemo, jer ti nikada nećeš osjećati isto prema meni. Nisam sebična, zar ne? Što znači da sam izabrala sebe umjesto tebe? Dok ovo pišem, suze su mi na rubu očiju. Plačem i molim se da mi Bog podari snagu da se oslobodim ove ljubavi prema tebi. Molim za iskupljenje svih gubitaka energije koju sam uložila. 

Želim pisati bolju priču, a ne ovo. Ljubavnu priču koja nikada nije napisana do sad. U ovom trenutku, opisujem tebe: nosiš bijele patike, izblijedjele traperice i tamnoplavu majicu koja naglašava mišiće tvog prekrasnog tijela. Razbarušena kosa koju bih voljela pomirisati i provesti prstima kroz nju. Pišem o tebi i meni posljednji put, jer sam te pustila. 

Izabrala sam sebe i želim te vratiti tamo gdje pripadaš, ali to je daleko, daleko od mene. Neću zatvoriti vrata svog srca i duše pred tobom. Ne želim više biti ta osoba. Želim otići prije nego ti odeš. Odlazim kako bi i ti mogao krenuti dalje. Izabrala sam sebe umjesto tebe jer želim ponovno osjetiti svoju potpunost. Ljubav prema nekome ne može vas ispuniti ako ste dali polovicu sebe toj osobi.

Želim biti kompletna ponovno. Dakle, sada uzimam nazad ono što je oduvijek pripadalo samo meni. Nedostajat ćeš mi; tvoja kosa, tvoje velike tamne smeđe oči, nevjerojatno duge trepavice, tvoje usne koje sam željela ljubiti zauvijek, tvoj smijeh koji je tjerao brige daleko od mene, tvoja iskrenost kad si mi se smijao. Ali to je u redu, zar ne? Nedostajat će ti osoba koju si volio. 

Nadam se da ćeš pronaći nekoga tko će te ispunjavati, jer znam da i ti moliš za tu osobu. Ne, nekoga poput mene, tko voli čitati ili nekoga tko je ispunjen prazninom. Neželjenog pisca koji piše o neuzvraćenoj ljubavi. Mučene duše - koja čeka da se spasi od samog sebe. Učini mi uslugu, molim te, budi sretan. Izabrala sam sebe, jer znam da zaslužuješ nekog boljeg. A ja odlazim tražiti ono što će mi pomoći da budem nečiji prvi izbor.

No comments

Powered by Blogger.