Pismo majke kćerći: Ti si najvažnija osoba u tvom životu - 3 stvari koje hoću da uvijek pamtiš

Draga moja kćerko, Znam da se ponekad osjećaš kao da sam stara. Želim da ti priznam da sam i ja u prošlosti pravila greške. 


Da li se sećaš one grozne rođendanske torte koju sam napravila za tvoj osmi rođendan? Ili što sam ti poklonila mačića, a nisam znala da si alergična na mačju dlaku?  Stvarno mi je žao zbog toga, ali dok sam prolazila kroz te momente, sticala sam iskustvo koje želim da podelim s tobom. 

Nadam se da me nakon ovoga nećeš više gledati kao prosijedu ženu u šezdesetim godinama, već kao tvoju majku koja želi da te zaštiti od nekih teških trenutaka kroz koje sam i sama prošla. Evo nekoliko stvari koje bih volela da sam znala u tvojim godinama: 

Ti si najvažnija osoba u tvom životu: Da, ovo zvuči sebično, ali dobra vrsta samopouzdanja i ljubavi prema sebi čini te boljom osobom. Kroz godine sam shvatila da ako ne voliš sebe, teško da ćeš moći iskreno voleti druge. Ne zaboravi da ne možeš pomoći drugima ako prvo ne paziš na sebe. 

Nikada ne prihvataj nepoštivanje: Bez obzira na to da li je reč o partneru, prijateljima ili bilo kome drugom, ne dozvoli da te neko omalovažava. Uvjek se zauzmi za sebe i svoje vrijednosti. Nisi sama i nikada ne bi trebalo da se osećaš tako. Nauči postaviti granice i insistirati na poštovanju. 

Tvoja porodica te voli iznad svega: Možeš se svađati sa svojom braćom i sestrama, ili se činiti da je provođenje vremena s porodicom dosadno, ali znaj da je porodična ljubav neprocenjiva. Niko te neće voljeti kao tvoja porodica. Uvek ćeš imati njihovu podršku, pa makar se činilo da nije tako.

Bitno je zapamtiti da si posebna i vredna ljubavi i poštovanja. S godinama ćeš naučiti da voliš sebe, da se boriš za svoje ciljeve i da cijeniš svoju porodicu. Budućnost je pred tobom, i iako će biti uspona i padova, znaj da imaš u sebi snagu i hrabrosti da se izboriš sa svim izazovima. Tvoja mama te voli i uvijek će biti tu da te podrži i da te sasluša kad god ti to bude potrebno. 

S ljubavlju, Tvoja mama

No comments

Powered by Blogger.