Ponekad je muškarac kojeg želite najviše onaj bez kojeg vi vam bilo najbolje

Ponekad se dogodi da se prepustimo osobama koje ne znaju pravilno cijeniti nas i ne pružaju nam onu pažnju i ljubav koju zaista zaslužujemo. 


Ignorišemo očite znakove da nešto nije u redu i nadamo se da će se ta osoba promeniti, da će početi pokazivati dublje emocije prema nama i da će nas na kraju voleti i cijeniti onako kako to zaslužujemo. Međutim, važno je da naučimo koliko vrijedimo kao osobe i da shvatimo da, ako neko nije u stanju da nas voli i ceni onoliko koliko to zaslužujemo, možda je najbolje da tu osobu pustimo da ode iz našeg života.

Ne treba da se nađemo u situaciji gdje se trudimo oko odnosa više od druge strane, jer takva veza nije vrijedna našeg truda. Svaka osoba na ovom svetu zaslužuje ljubav i trebala bi biti voljena onako kako zaslužuje. Možda trenutno provodite vrijeme s nekim ko vam donosi samo patnju, ali iz nekog razloga verujete da ne zaslužujete bolju ljubav. 

Možda ste svjesni da patite, ali se još uvek trudite da tu patnju nazovete ljubavlju. Važno je razumeti da ljubav nikada ne bi trebala naneti bol. Nemojte gubiti nadu, jer tamo negdje postoji osoba koja čeka samo na vas. Osoba koja čeka trenutak kada ćete biti slobodni i otvoreni za pravu ljubav. 

Zapamtite da ste jaka osoba, i da ćete postati još jači kada se oslobodite toksičnih odnosa. Kada izađete iz takve veze, započinje proces ozdravljenja i ponovnog izgrađivanja sebe. Morate skupiti sve te male komadiće koje je ta toksična veza razbila. Biće potrebno vreme i trud, ali svakim danom ćete postajati sve snažniji. 

Započnite voljeti sebe više od bilo koga drugog, i pustite tu osobu da ode, zajedno s svime što vam je ikada učinila. Možda jako želite tu osobu u svom životu, ali ako ta osoba ne pokazuje istu želju prema vama, bolje je biti sam nego biti s nekim ko ne zna da vas voli. Sebična ljubav prema sebi i odlučnost da se vrednujete i cijenite kao osobu će vas na kraju dovesti do ispunjenijeg i srećnijeg života.

No comments

Powered by Blogger.