Retrogradni Jupiter od 04.09 do 30.12 - Bikovi ovo je vaš period, Vage razmislite šta želite

Od 4. septembra pa sve do 30. decembra čeka nas retrogradni Jupiter koji svakom horoskopskom znaku donosi određene izazove i probleme 


Ovan: U septembru će planet Jupiter retrogradno ući u tvoju drugu kuću, koja se odnosi na novac, imovinu i vrijednosti. Ovo će biti izazovan period za tvoje financije, jer će te suočiti s potrebom da preispitaš svoj odnos prema novcu. Možeš primijetiti da trošiš više nego što bi trebala ili da si se zaplela u nepotrebne financijske obaveze. Jupiter će te potaknuti da razmisliš o svojim dugoročnim financijskim ciljevima. Sada je vrijeme da uspostaviš bolju ravnotežu između prihoda i rashoda te da razmisliš o svojim dugoročnim planovima za financijsku stabilnost. 

Bik: Za tebe će septembar označiti ulazak Jupitera u retrogradno kretanje, a to će se dogoditi u tvom vlastitom znaku, što je rijedak događaj koji se događa svakih 12 godina. Ovo je prilika da duboko razmisliš o svojim snovima, ciljevima i osobnom razvoju. Možeš se zapitati jesu li tvoji trenutni ciljevi usklađeni s tvojim stvarnim željama ili si se zaplela u prošlim ambicijama koje više ne odražavaju tvoje potrebe. Sada je vrijeme za introspekciju i postavljanje ličnih prioriteta kako bi usmjerila svoj život prema onome što stvarno želiš postići. 

Blizanci: Početkom septembra, Jupiter će krenuti retrogradno u tvojoj devetoj kući, koja se odnosi na uvjerenja, obrazovanje i putovanja. Ovaj period će te potaknuti da dublje razmisliš o svojim uvjerenjima i vrijednostima. Pitanja koja bi mogla postaviti uključuju jesu li tvoja trenutna uvjerenja i dalje relevantna i podržavaju li tvoj rast ili si se zaglavila u ustaljenim obrascima razmišljanja. Ovo je vrijeme za duboku samorefleksiju i razmatranje kako tvoja uvjerenja utječu na tvoje odluke i životni put. 

Rak: Retrogradni Jupiter mogao bi potaknuti razmišljanje o tvojim dugogodišnjim prijateljstvima. Možeš se zapitati jesu li neki odnosu izgubili smisao ili ti više ne pružaju podršku i stabilnost kao prije. Možda ćeš se osjećati izazovno dok razmišljaš o potrebi za promjenom u odnosima koji su ti bliski. No, vrijeme je da postaviš granice i prestaneš održavati odnose koji ti više ne donose sreću i ispunjenje. 

Lav: Septembar će donijeti priliku za razmatranje smjera tvoje karijere. Možeš osjetiti frustraciju zbog radne rutine koja ti ne donosi očekivane rezultate. Pitanja koja ćeš sebi postaviti uključuju razmišljanje o svojoj karijeri i želiš li nastaviti raditi ono što trenutno radiš. Možda ćeš otkriti da ti treba promjena kako bi postigla veće zadovoljstvo na radnom mjestu. Ovo je vrijeme za dublje razmatranje i razmišljanje o svojim profesionalnim ciljevima. 

Djevica: Jupiter će u septembru krenuti retrogradno u tvom polju vjerovanja i svjetonazora. Ovo će te potaknuti da preispitaš svoje trenutne poglede na svijet i uvjerenja koja si dugo njegovala. Možeš se zapitati jesu li tvoja uvjerenja još uvijek relevantna ili ti ograničavaju perspektivu. Ovo je vrijeme za otvorenost prema promjenama i prihvaćanje novih pogleda na svijet. Iako promjena može biti izazovna, može ti donijeti dublje razumijevanje i rast. 

Vaga: U septembru ćeš se suočiti s potrebom za revizijom svojih obaveza i odgovornosti prema drugima. Možeš razmišljati o dugoročnoj stabilnosti i sigurnosti u odnosima i financijama. Ovo je vrijeme za postavljanje jasnih granica i razmišljanje o tome što stvarno želiš od svojih odnosa i obaveza. Možeš se suočiti s nekim teškim odlukama, ali je važno postaviti sebe i svoje potrebe na prvo mjesto kako bi osigurala ravnotežu u svojem životu. 

Škorpija: Jupiter će u septembru ući retrogradno u tvoju sedmu kuću, što će utjecati na tvoj ljubavni život i odnose. Možeš se suočiti s pitanjima o budućnosti svojih odnosa i jesu li tvoji trenutni ljubavni ciljevi usklađeni s partnerovim. Ovo je vrijeme za dublje razmatranje svojih emotivnih potreba i želja. Možda ćeš se suočiti s izazovima u odnosima, ali je važno vjerovati u ljude oko sebe i otvoriti se za podršku. 

Strijelac: Retrogradni Jupiter će te potaknuti na razmatranje svojih navika i rutina. Možeš razmisliti o tome jesu li tvoje trenutne navike korisne ili ograničavaju tvoj rast i razvoj. Ovo je vrijeme za promjene u svakodnevnom životu koje ti mogu pomoći da postigneš više zadovoljstvo i ispunjenje. Ne boj se eksperimentirati i mijenjati stvari kako bi postigla bolju ravnotežu i sreću. 

Jarac: Septembar će označiti reviziju tvojih trenutnih pogleda i sistema vjerovanja. Jupiter će ući retrogradno u tvoju osmu kuću, što će potaknuti duboko razmišljanje o svojim uvjerenjima o transformaciji i promjeni. Možeš se zapitati jesu li tvoja uvjerenja još uvijek relevantna ili ti ograničavaju rast. Ovo je vrijeme za introspekciju i otvorenost prema promjenama koje ti mogu pomoći da postigneš dublje razumijevanje sebe. 

Vodolija: Retrogradni Jupiter će ti donijeti priliku da razmisliš o svojim idejama i razmišljanjima o životu. Možeš osjetiti potrebu za promjenom u svojim profesionalnim i osobnim ciljevima. Ovo je vrijeme za postavljanje novih prioriteta i usmjeravanje svojih napora prema onome što stvarno želiš postići. Iako promjene mogu biti izazovne, s vjerom u sebe možeš ostvariti svoje snove. 

Ribe: Retrogradni Jupiter će utjecati na tvoje ideje o domu i porodici. Možeš se suočiti s potrebom za promjenom u svojoj kući ili porodičnim odnosima. Ovo je vrijeme za razmatranje što ti donosi istinsku sreću i sigurnost u domaćem okruženju. Možeš se suočiti s izazovima u obiteljskim odnosima, ali je važno postaviti granice i brinuti se o svojim potrebama kako bi osigurala ravnotežu u svom domu i obitelji.

No comments

Powered by Blogger.