Švarcvald bez pečenja - Obavezno isprobajte i ovu verziju!

Jedna od omiljenih torti koja se ne peče - Švarcvald 


Korica: 
- 250g keksa 
- 50g mljevenih pečenih lješnika 
- 2 velike kašike nutele 
- 100g omekšalog putera 

Višnja sloj: 
- 300g zamrznutih višanja 
- 3 kašike šećera 
- 1 vanilin šećer 
- 1 kašika soka od limuna
- 2 kašike gustina 
- 3 kašike vode 

 Bijeli sloj: 
- 250g maskarpone sira 
- 250g krem sira 
- 150g prah šećera 
- Kašičica arome vanile
- 250ml slatke pavlake 
- 2 kremfixa ili 1 kesica želatina 

Ganaš: 
- 50g crne čokolade 
- 50g mlječne čokolade 
- 80ml slatke pavlake 

Priprema:

1. Za koricu staviti sve sastojke u sjeckalicu i samljeti. Čim smjesa postane kompaktna, rasporediti je u kalupu prečnika 24cm i odložiti u frižider. 

2. Za višnja sloj skuvati višnje sa šećerom, vanilin šećerom i limunovim sokom. Gustin pomješai sa vodom i dodati u provrele višnje, mješati konstantno i kuvati dok se ne zgusne. Prohladiti par minuta, zatim rasporediti po korici i opet odložiti u frižider. 

3. Za fil kratko umutiti maskarpone, krem sir, prah šećer i vanilu. Dodati neumućenu slatku pavlaku (ako je bilja) i mutiti par minuta dok fil ne postane poprilično čvrst. Na kraju dodati kremfix, opet umutiti i polako rasporediti po višnjama. Ponovo odložiti u fržider. Ukoliko je koristi mlječnu slatka pavlaka, nju treba zasebno umutiti sa kremfixom. Ako se koristi želatin, njega pripremiti sa 3 kašike hladne vode, kada nabubri, zagrejati i dodati u pripremljen fil. 

4. Na kraju istopiti slatku pavlaku i čokoladu na srednjoj temperaturi, mešati dok se ne istopi. Sada treba polako da se prelije preko fila i da se vrati u frižider na najmanje 3h. Idealno preko noći. Ukrasiti po želji i uživati

No comments

Powered by Blogger.