Zašto pojedinim zauzetim ženama treba pažnja drugog muškarca - Zapažanje psihologa

Svaka žena ima temeljnu želju da pronađe i održi dubok odnos sa dobrim muškarcem koji je razumije, voli i štiti. To je univerzalna potreba koja seže kroz vjekove i kulture. 


Međutim, ponekad se suočavamo s kompleksnim pitanjima u vezi sa željama i potrebama žena u vezama i brakovima. Psihologinja Galina Janko istražuje ovu temu i ističe da jedan od ključnih problema može biti nedostatak pažnje ili emocionalnog zadovoljstva koje žene doživljavaju u svojim postojećim odnosima.

Nije rijetkost da žene, koje se nalaze u vezama ili brakovima, osjećaju potrebu za pažnjom drugih muškaraca. Ovaj fenomen ne ukazuje nužno na loš karakter ili nisku moralnost tih žena. Umjesto toga, to može biti znak da u njihovoj trenutnoj vezi nedostaje određeni aspekt koji je ključan za njihovo emocionalno blagostanje. 

Galina ukazuje na važnost pažnje u odnosima. Svaka žena želi se osjećati poželjno, atraktivno, prihvaćeno, zanimljivo i voljeno od strane svog partnera. To je suština emocionalnog povezivanja i bliskosti u ljubavnim vezama. Kada se taj element zanemari ili nedostaje, žene se mogu osjećati zapostavljeno i napušteno u svojim vezama. 

Nekim ženama može biti teško napustiti vezu u kojoj se osjećaju zapostavljeno jer vole svog partnera i nadaju se da će se situacija promijeniti. Nadaju se da će njihov partner prepoznati nedostatak pažnje i početi ga pružati. Međutim, kada shvate da se to ne dešava, neke žene počinju tražiti pažnju i potvrdu od drugih muškaraca. 

Važno je razumjeti da želja za pažnjom i potvrdom nije znak nedostatka lojalnosti ili loših namjera. To je znak da nešto nedostaje u postojećoj vezi. Partneri bi trebali raditi na uspostavljanju i održavanju emocionalne bliskosti, pružati pažnju i nježnost jedno drugom te raditi na očuvanju veze. 

U suštini, svi mi želimo biti u centru pažnje, posebno pred osobom s kojom dijelimo svoj život. Partneri trebaju aktivno raditi na pružanju ljubavi, pažnje i emocionalne podrške jedno drugom kako bi izgradili dubok i zadovoljavajući odnos. Bez obzira na formalne aspekte veze, kao što je brak, prava ljubav zahtijeva reciprocitet i aktivno ulaganje obe strane kako bi se održala i ojačala.

No comments

Powered by Blogger.