Ženske mudrolije: Budi žena koja zna kada je vrijeme za odlazak

Ponekad ne shvatimo koliko smo duboko povezani s nečijom dušom dok ne pokušamo krenuti dalje.


Često tragamo za razlozima da ostanemo čak i kada bi trebalo otići. Ponekad stvaramo razloge da ostanemo iako znakovi ukazuju na suprotno. Strah nas je biti sami. Strah nas je da nas nitko drugi neće voljeti ili prihvatiti. Osjećamo da će započeti nešto novo biti teško i da je teško pronaći nekog novog, pa ostajemo u vezi koja nas možda ne ispunjava.

Često se čak krivimo sami, tražeći razloge da ostanemo, a ne shvaćamo da nas to čini nesretnima. Ponekad se s tolikom snagom trudimo ostati u vezi, a ne razumijemo da bi nam možda bilo bolje otići. Ne shvaćamo da ostankom možemo samo pogoršati stvari. Niko ne bi trebao ostati u vezi koja mu ne odgovara i koja mu šteti. Trebaš biti žena koja je spremna otići kada shvati da veza više nije dobra za tebe.

Osoba s kojom si u vezi trebala bi ti pružati udobnost, a veza ne bi trebala biti teret. Trebaš biti žena koja se neće dozvoliti manje vrijednom tretmanu i koja neće tolerisati uvrede i pogrdne izraze. Trebaš biti žena koja neće čekati da se tvoj partner promijeni, već ćeš biti spremna otići kada shvatiš da tvoja sreća ne ovisi o njemu. 

Ne smiješ nasjedati na laži i ne smiješ vjerovati svaki put kada ti kaže da te voli samo kako bi te zadržao uz sebe. Trebaš biti žena koja neće ostati u vezi samo zbog navike, jer tamo gdje je veza postala rutina, nema ni prave ljubavi. Trebaš biti žena koja je spremna otići čak i ako je to teško, jer znaš da te to neće uništiti. 

Možeš plakati, ali to će biti suze koje dolaze iz iskrenih osjećanja, ne iz želje da ostaneš. Trebaš biti žena koja se ne boji preuzeti rizik, jer duboko u sebi znaš da tvoja sreća ima neprocjenjivu vrijednost. Trebaš biti žena koja je spremna slomiti svoje srce napuštajući osobu koja to ne zaslužuje. Trebaš biti žena koja zna da zaslužuje više od života, koja traži iskrenost, ljubav i poštovanje, i koja neće pristati na ništa manje.

No comments

Powered by Blogger.