Da biste postigli svoje ciljeve i žvijeli srećno - Morate naučiti da šutite

Često se dešava da planiramo nešto s velikim entuzijazmom, ulažemo mnogo truda i energije, ali na kraju ne postignemo željeni rezultat.


Umjesto da slavimo svoj trud, počnemo sebi prigovarati i sumnjati u svoje sposobnosti. Možda nas i drugi upozore da odustanemo od svojih planova jer neće uspjeti, iako smo se trudili. Zašto se često suočavamo s takvim neuspjesima? Jedna od grešaka koju često pravimo je da svoje namjere i planove dijelimo s ljudima koji nam nisu bliski ili ih ne poznajemo dovoljno dobro.

Ovo može biti prvi razlog zbog kojeg se naši planovi ne ostvaruju. Naime, kada druge osobe saznaju o našim ciljevima, mogu osjetiti zavist i, bez našeg znanja, pokušati ih osujetiti. Zavist može biti dovoljna da se naši planovi poremete. Stoga se često govori da bi se o svojim planovima trebali povjeriti samo najbližim i najvjernijim osobama, ili čak bolje, zadržati ih za sebe. 

Ako odlučite podijeliti svoje ciljeve, možete biti apstraktniji u svojim informacijama i ne morate otkrivati sve detalje. Još jedna česta greška je kad dijelimo informacije o svojim planovima, osoba ih može pogrešno shvatiti. Ako ta osoba ima jaku energiju, Svemir može prihvatiti njene negativne misli o našim namjerama kao istinu. 

Iako osoba može djelovati kao da nam je prijateljski nastrojena, možda zapravo ne podržava naše planove. Postoje i slučajevi kada ljudi direktno kažu da nećemo uspjeti, što može uzrokovati da sumnjamo u sebe i svoje sposobnosti. Riječi koje nam govore da nećemo uspjeti mogu izazvati osjećaj nesigurnosti u nama. 

Ponekad te riječi dolaze od bliskih rođaka ili prijatelja koji ih iznose iz zabrinutosti, iako možda nisu u potpunosti svjesni naših potencijala. U tim trenucima, važno je slušati njihove argumente i razmotriti zašto neko misli da naš plan nije izvodljiv. No, važno je zapamtiti da konačna odluka i napor moraju doći od nas samih. Ako se suočite s neuspjehom, nemojte gubiti nadu.

Možda će se sreća pojaviti u nekom drugom obliku ili području vašeg života. Prirodno je da život donese ravnotežu, a ponekad neuspjeh na jednom području može rezultirati uspjehom na drugom. Važno je priznati da sve ima svoj sklad. Kao što se kaže, svaka laka pobjeda nosi i gubitke na drugim poljima. Ravnoteža je ključna komponenta našeg života. 

Također, važno je shvatiti da netko drugi može preuzeti vašu ideju i brže je ostvariti od vas. Zato je još jedan razlog zašto bi trebali zadržati svoje planove za sebe. Moguće je da brzina donošenja odluka druge osobe premašuje vašu, iako ste vi imali ideju. Na kraju, mogli biste se osjećati nespretno kada shvatite da ste i sami mogli postići isto, ali ste propustili priliku. 

U svakom slučaju, ključno je da ne odustanete od svojih ciljeva. Iako će možda biti teško i biti će izazova, trenutni neuspjeh može biti test svemira za vaše namjere. Ako se suočite s poteškoćama i ostanete uporni, rezultati će na kraju biti nagrađeni. Važno je zadržati vjeru u sebe i svoje sposobnosti, ići naprijed i ne gubiti nadu, bez obzira na prepreke koje se pojave na putu ka ostvarenju svojih snova.

No comments

Powered by Blogger.