Da mi je muž bio prioritet sad bih patila što me je prevario: Iskrena priča razvedene žene

U prirodi mnogih žena leži sklonost tome da se potpuno posvete onome što vole. To može biti porodica, partner, ili djeca - različito za svaku osobu. 


Ljubav i briga prema voljenima su neprocjenjivi, ali važno je održavati ravnotežu i zadržati vlastiti identitet u odnosu. U mnogim slučajevima, potpuna posvećenost partneru, naročito muškarcu, može dovesti do problema. Ne shvatite me krivo, ljubav i briga prema partneru su izuzetno važni u vezi.

Međutim, pretjerana posvećenost koja uključuje planiranje svih aspekata života prema partnerovim potrebama može dovesti do problema. Ovo može uključivati slobodno vrijeme, aktivnosti, obroke i mnoge druge aspekte života. Prisustvo takvog modela ponašanja obično rezultira time da se partner osjeća pritiskanim i ograničenim. To može dovesti do toga da se partner udalji i traži slobodu izvan veze. 

Nakon što muškarac "napusti brod," žena ostaje osjećajući se izgubljeno i nesigurno jer je svoj život usmjerila isključivo prema njemu. Ovdje dolazi do trenutka histerije i potpunog osjećaja izgubljenosti. Takva žena obično ne vidi izlaz iz situacije i čini samoispitivanje. Postavlja si pitanja poput "Je li to znači da ja ne vrijedim?" ili "Mogu li ikome biti dovoljna?". 

No, u većini slučajeva problem nije u njenom karakteru, već u načinu na koji je usmjerila svoj život. Život ne bi trebao biti potpuno usmjeren prema nekome drugome. Nema ništa loše u pružanju ljubavi i brige prema partneru, ali treba se sjetiti da je prioritet u životu uvijek trebao biti sami sebi. 

Samopouzdanje i samostalnost ključni su elementi sreće u bilo kojem odnosu. Vrijeme je da se izvučemo iz tog obrasca što prije. Trebamo pronaći vlastito vrijeme koje odgovara samo nama i svoje interese i hobije koji nas ispunjavaju. Bez obzira koliko voljeli nekog, ne smijemo bazirati svoj život isključivo na njihovim potrebama. Sami smo sebi prioritet, sada i zauvijek.

No comments

Powered by Blogger.