Najbolje doba žene počinje kada prestane čekati da je muškarac usreći

Najbolje godine života žene nisu definisane brojem, nisu vezane za mladost, vitalnost ili godine provedene na ovom svijetu. 


Najbolje godine za ženu počinju onog trenutka kada prestane čekati sreću od muškarca ili drugih ljudi. Ova transformacija u životu žene ne ovisi o godinama, fizičkom izgledu, duge kose, glatkoj koži, bezborima ili broju prošlih veza. Svi ti faktori mogu biti važni, ali nisu presudni. 

Najbolje godine žene dolaze kada postane svjesna same ebe više nego bilo ko drugi i kada prestane prelaziti granice vlastite autentičnosti. To je trenutak kada žena odluči ne gubiti vrijeme na sitne stvari i ljude koji gledaju samo na svoju korist. Najbolje godine počinju kada prestane brinuti o tome što drugi misle o njoj, jer više nema volje trpjeti nepotrebne gluposti i vrijeme provoditi s ljudima koji ne znaju cijeniti njen doprinos. 

U tim najboljim godinama života žena postaje velikodušnija, jer zna što znači biti podcijenjen. Ovo je vrijeme kada prestane razmišljati o prošlim i budućim trenucima te počne uživati u sadašnjem trenutku, uprkos životnim problemima. Svjesna je da je život kratak i da je već izgubila dovoljno vremena na stvari koje nisu bile vrijedne truda. 

Najbolje godine žene počinju kada shvati da je u ljubavi kvaliteta važnija od kvantiteta. Ovo je period kada sebi dopušta da bude manje savršena i više ljudska, kada smije plakati i biti ranjiva. Najbolje godine počinju kada otkrije da ljepota nije samo površinska, da se ne ogleda samo u glatkoj koži i bezborima, već u dubokom razumijevanju i prihvaćanju samog sebe. Kada žena voli sebe, poštuje sebe i ne gubi svoje dostojanstvo, tada ulazi u najbolje godine svog života.

No comments

Powered by Blogger.