Najteže je pustiti nekoga ko nikada nije ni bio tvoj

Bolno je kada vas srce i dalje boli, kada se čini da se ne možete osloboditi prošlih uspomena. 


Kad ste u vezi s nekim, upoznajete tu osobu, dijelite zajedničke trenutke, a kada dođe do raskida, obično imate razlog za to. Tačno znate zašto se desilo. Možda je osoba bila neodgovarajuća za vas, ili se loše ponašala prema vama. Bez obzira na razlog, obično postoji jasna svrha za raskid. 

No, šta se događa kada ne postoji očigledan razlog? Šta ako nikada niste imali priliku da nazovete tu osobu svojom? To je situacija koja često može biti još bolnija. Raskid je lakše razumjeti kada završavaš vezu s nekim tko te povrijedio nego s osobom koja je jednostavno nestala, ne pruživši nikakvo objašnjenje. Vaše misli počinju da vas muče. 

Mogli ste provesti toliko vremena zajedno i imati duboke razgovore. Vjerovali ste da će ta osoba postati vaša. Možda se nitko nije trudio kao on da ostane u kontaktu s vama ili pokazivao toliko interesa. Planirali ste zajedno budućnost, sanjali i razgovarali. Međutim, kilometri su vas razdvajali, stvari nisu išle kako ste planirali, a konačno ste se rastali. 

Takva je sudbina kada zaljubite u nekoga tko je daleko fizički. Jednog dana prestane odgovarati na vaše poruke, i dok se vi nadate da je ta osoba sretna, ne možete da ne razmišljate o svemu što ste mogli zajedno imati. Ostaju "šta ako" pitanja koja vas progone. Šta ako ste zapravo bili jedno za drugo? 

Šta ako je ovo bila jedna od rijetkih prilika? Šta ako ste imali više vremena da stvari razvijete? Najteže je pustiti osobu koju nikada niste imali, a to neizmireno pitanje ostaje u vama: "Da li i njega muče ista pitanja kao mene?" Sve što ostaje jeste nada da će oni, poput vas, ponekad razmišljati o tom "šta ako" i kako bi moglo biti drugačije.

No comments

Powered by Blogger.