Niko nije oženio ženu koju ne voli: 5 laži u koje žene vjeruju kada se zaljube u oženjenog čovjeka

Zaljubiti se u oženjenog muškarca često je složen emocionalni proces koji donosi mnoge dileme i unutrašnje konflikte. 


Dok se često raspravlja o tome zašto muškarci varaju svoje supruge, manje se govori o razlozima zašto se žene zaljube u oženjene muškarce. Evo nekoliko uobičajenih obmana i izgovora koje žene ponekad koriste kada se nađu u takvoj situaciji: 

Ono što njegova žena ne zna - neće je ni boljeti: Mnoge žene sklonosti su uvjerenju da će sve biti u redu dok god supruga svog ljubavnika ostane nesvjesna njihove veze. Vjeruju da na taj način štite njegovu suprugu, ali ovo je iluzija. Istina će na kraju izaći na vidjelo, i bol će biti jednako duboka kao da je saznala odmah.

To je samo prolazna stvar: Ako već ulazite u aferu sa oženjenim muškarcem, očekivalo bi se da to radite zbog jake strasti ili dubokih emocija prema njemu. No, neki žele vjerovati da je ovo samo privremena avantura, dok bi istu strast mogli pronaći i sa slobodnim partnerom. Iako se nadaju da će ostati nevezani, zaljubljivanje nije kontrolirano i često je izvan njihove moći. 

Ne, ja se neću vezati za njega: Mnoge žene ulaze u ovakve veze s uvjerenjem da se neće emocionalno povezati s oženjenim muškarcem. Često se zavaravaju riječima poput "Ono što nam je zabranjeno to nam je slađe", ali istina je da su emocije nepredvidive, i ne postoji sigurnost da se neće zaljubiti. 

Kad bude spreman, ostavit će svoju ženu: Ovo je čest izgovor koji žene koriste kako bi opravdale svoju prisutnost u vezi s oženjenim muškarcem. Vjeruju da će on na kraju napustiti svoju suprugu da bi bio s njima. No, ovo često ostaje samo iluzija, a ne stvarnost. 

Ona je sigurno jako loša za njega: Muškarci često predstavljaju svoje supruge u negativnom svjetlu kako bi opravdali svoju nevjeru. To je način na koji pokušavaju olakšati svoju savjest i krivicu. Međutim, stvarnost može biti potpuno drugačija od njihovih priča. 

Važno je naglasiti da upuštanje u vezu s oženjenim muškarcem nosi mnoge moralne, emocionalne i društvene komplikacije. Umjesto da se koriste ovakvim izgovorima, žene bi trebale pažljivo razmisliti o svojim motivima i posljedicama takvih veza kako bi donijele ispravne odluke za svoj život i emocije. Ovo uključuje i razmatranje vrijednosti, prioriteta i mogućih alternativa koje su dostupne za izgradnju zdravih i ispunjavajućih odnosa.

No comments

Powered by Blogger.