Pravi luksuz u životu je živjeti onako kako ti želiš

Pravi luksuz nije ograničen na skupu odjeću, restorane visoke klase ili luksuzne stvari. Pravi luksuz leži u sposobnosti da se osjećate krajnje ugodno i zadovoljno u vlastitoj koži, bez obzira na vanjske faktore. 


To je kao udoban par čizama koji savršeno pristaje. Pravi luksuz je u mogućnosti da nosite šminku ako to želite, ali i biti u stanju prihvatiti sebe bez trunke šminke. Pravi luksuz ne leži u posedovanju skupih stvari, već u sposobnosti da uživate u malim stvarima koje vas ispunjavaju. To može biti hrana koju volite jesti i koja vam pruža zadovoljstvo. 

Pravi luksuz je biti s voljenom osobom iz ljubavi, a ne iz osjećaja dužnosti. Da biste doživjeli pravi luksuz, morate naučiti reći "ne" nepotrebnim stvarima i napustiti ono što je zastarjelo i ne koristi vam više. To je kao da napravite mjesto za ono što stvarno volite i što vam donosi radost. Živjeti luksuzan život nije stvar toga da "zaslužujete" taj život, već da ga smatrate svojim prirodno pravom. 

To može uključivati pijenje kafe iz vaše omiljene šolje, spavanje u udobnoj majici, kušanje omiljenih jela iz djetinjstva ili čitanje knjiga i gledanje filmova koji vas ispunjavaju. Pravi luksuz leži u tome da imate izbor. Imate mogućnost odabrati između različitih opcija i prilagoditi se situacijama. 

Ako nešto ne uspije, to ne znači da ste neuspješni ili manje vrijedni. To jednostavno znači da trenutno ne ide onako kako ste planirali. Živjeti luksuzan život znači imati kontrolu nad vlastitim putem i odlukama. To znači postaviti svoje ciljeve i raditi prema njima, bez opravdanja ili izgovora. 

To znači biti hrabar i samopouzdan, te izraziti svoje mišljenje bez straha od osude ili kritike. Pravi luksuz je uživati ​​u slobodi i biti vlasnik svog života. To je živjeti prema vlastitim pravilima i ostvarivati ​​svoje snove i interese. Nema mjesta za izgovore ili odlaganje. Pravi luksuz znači reći: "Ovo mi se ne sviđa," ali istovremeno imati hrabrosti reći: "Ja to mogu."

No comments

Powered by Blogger.