"Zaslužujemo puno više od mrvica sa muškog stola" - Mudra poruka svim ženama

Posljednjih mjeseci, nakon što sam prevarila svog supruga i napustila naš zajednički dom, primijetila sam promjene u sebi. 


Osjećala sam se izrazito usamljeno. Uništila sam sve što je nekada bilo dobro u mom životu i tek sada sam počela razumjeti tko zaista jesam. Vjerovala sam da volim muškarca s kojim sam prevarila svog supruga, a vjerovala sam i da on voli mene. Uprkos tome, njegova djela govorila su nešto sasvim drugo. 

Shvatila sam da se mijenjam kao osoba. Krenuo sam trčati i svaki trenutak gledala u svoj telefon u nadi da će mi poslati poruku. Kada bi me nazvao ili napisao poruku, hitro bih se vratila kući kako bih ga dočekala u tih pola sata koliko bi imao slobodnog vremena. Bilo je ponižavajuće, toga sam postao svjestan prekasno. 

Trebalo mi je vrlo malo pažnje od njega da bih se osjećala sretno. Samo "Dobro jutro!" bilo je dovoljno da mi popravi cijeli dan, čak i ako bi kasnije napisala da je previše zauzet da se vidimo te sedmice. To mi je bilo dovoljno da zatvorim oči pred njegovim ozbiljnim zanemarivanjem, uprkos tome što sam imala godine iskustva u stvarnim ljubavnim vezama. 

Shvatila sam da moram krenuti dalje, da je bolje biti sam nego u takvom odnosu, ali isto tako mi je žao mjeseci koje mi je on ukrao. Sada razumijem da sam i sama kriva. Nekako sam se našla u situaciji gdje sam mislila da zaslužujem samo onoliko koliko mi je on pružio, koliko god to bilo malo.

Žene često padaju u zamku pretvaranja svoje ljubavi prema muškarcima u neku vrstu kulta, unatoč logici i razumu. Čak i u odrasloj dobi, mnogo pametnih, uspješnih i lijepih žena spremne su oprostiti svojim nezrelim partnerima sve. Ovo srce mi se slama ne samo zbog sebe, već i zbog svih nas žena. 

Naša ljubav prema muškarcima često je nelogična, čak i prema onima koji su neosjetljivi i kukavički. Pridajemo preveliku važnost njihovim povremenim posjetama, pozivima i porukama, a to nije ljubav!

No comments

Powered by Blogger.