Zašto pojedini muškarci varaju žene, a onda ih mole za oprost - Mudro zapažanje psihologa

Sve veze započinju sa sjajnim obećanjima i nadom u budućnost provedenu zajedno. 


U tim počecima, osjećate se voljeno i blisko osobi pored vas. Dopuštate si biti ranjivi jer vjerujete svom partneru. Oboma ulažete napore kako biste izgradili i ojačali vezu, te vjerujete da je to prava ljubav. Čini vam se da je s ovom osobom sve drugačije, da je posebna, i trudite se biti najbolja verzija sebe za njega.

On također čini napore, i izgleda da imate skladan odnos. U tom trenutku, vjerujete da je vaša veza nepobjediva. Međutim, iznenada se nešto dogodi što poremeti tu idilu. Počnete osjećati da nešto nije u redu, da se vaš partner udaljava od vas. Postajete svjesni tog udaljavanja, ali ne razumijete zašto se to dešava. To postaje izvor stresa i brige jer ne možete dokučiti razlog za tu promjenu. 

Naglo primijetite da se vaš partner čudno ponaša, kao da više nije zainteresiran za vašu vezu. Osjećate da ga gubite, a svi vaši pokušaji da smanjite tu udaljenost čine se beskorisnima. Bez obzira na to koliko se trudite popraviti stvari, ne dobivate odgovore ili trud od svog partnera. Tada počinjete sumnjati, iako se trudite da to ne činite. Govorite si da vas partner voli i da nikada ne bi napustio ili prevario vas. 

Međutim, kasnije shvatite da su vaše sumnje bile opravdane jer vaš partner nije bio ono što ste mislili da jeste. Saznate da vas je prevario i to vas duboko povrijedi. Želite sačuvati svoj ponos i dostojanstvo, pa odlučite prekinuti vezu. Tada partner počne moliti da se vratite, ali to postavlja pitanje - ima li on pravo na to? Ako vas stvarno želi i voli, zašto vas je prevario i povrijedio? 

Zašto nije ranije razmislio o posljedicama svojih postupaka? Njegova molba za oprost je često potaknuta osjećajem krivice. Osjeća se krivim zbog svoje prevare i boli koju vam je prouzrokovao. Međutim, ako se odlučite vratiti mu i oprostiti mu, budite svjesni da to može otvoriti vrata za ponovne prevare. Ako partner osjeća da mu možete oprostiti jednom, možda će biti sklon ponavljati takve postupke. 

Na kraju, evo savjeta za sve muškarce: ako ne želite izgubiti ženu koju volite, ne varajte je. A savjet za sve žene: muškarac koji vas istinski voli, nikada vas neće prevariti. Važno je graditi temelje povjerenja i poštovanja u vezi, jer su oni ključni za uspješnu i sretnu vezu.

No comments

Powered by Blogger.