Živite u zahvalnosti: Kada ste zahvalni na stvarima koje imate, život vas nagrađuje sa više

Nekako čudno, zar ne? Kako često uzimamo svoj život zdravo za gotovo. Kako često donosimo svjesne odluke da se zadržimo u prošlim greškama i zanemarimo čaroliju sadašnjeg trenutka. 


To je čudno i apsolutno nepotrebno, ali često se dešava. Putujemo kroz život, nesvjesni njegove ljepote. Živimo skloni da tugujemo za prošlim ili se fokusiramo na budućnost. U tom vrtlogu, zaboravljamo zastati i osjetiti miris cvijeta. Gubimo iz vida beskrajnu ljepotu neba iznad nas. Zaboravljamo reći svojim voljenima koliko nam znače. Zaboravljamo izraziti zahvalnost za sve što život donosi. 

Jednostavno, zaboravljamo kako živjeti. Nemojte me krivo shvatiti, nije da se protivim ambicijama. Napredovanje ka svojim ciljevima i ostvarivanje snova su plemenite i inspirirajuće stvari. Ali, u tom usponu, nemojte zaboraviti jednu bitnu istinu. Zahvalnost je poput svjetionika koji osvjetljava vašu dušu.

Kroz zahvalnost prema sadašnjem trenutku i svemu što vas okružuje, pronalazite svrhu u životu. Zahvalnost je ključ koji vam pomaže preobraziti tamu u svjetlost. Zahvalnost je moćna sila koja čini da ono što imate postane dovoljno, a dovoljno postane više. Razumijem da je lako izgubiti se u današnjem svijetu koji forsira brzinu i materijalizam. 

Zaboravimo cijeniti ono što imamo jer smo uvijek usmjereni prema onome što želimo. Što više posjedujemo, to više želimo, a to nas često čini pohlepnima. No, važno je da se podsjetimo koliko smo zapravo blagoslovljeni. Ako imate ljude u svom životu koji vas bezuvjetno vole, koji bi učinili sve za vas, ako imate porodicu koja vas prihvaća takvog kakvi jeste, tada ne samo da imate dovoljno - imate sve što vam treba. 

Ako imate krov nad glavom, topli obrok na stolu, čistu odjeću, udoban krevet u kojem možete mirno spavati bez briga, opet, imate sve što vam je potrebno. Ako, nakon svih izazova koje život donosi, zadržite svoje zdravlje i osjećate se normalno, živi i disete, smijete se i postojite te unosite svoj doprinos svijetu svojom dobrotom i čistoćom srca, dragi prijatelju, zaista ste blagoslovljeni. Njegujte te darove. 

Nemojte ih uzimati zdravo za gotovo ili uvijek tražiti više. Podsjetite sebe da postoje ljudi na ovom svijetu koji bi se odrekli svega da imaju vaš život, makar na trenutak. Zaboravite prošlost. Prestanite se brinuti o budućnosti. Umjesto toga, naučite živjeti u zahvalnosti. Živite u sadašnjem trenutku. Budite svjesni obilja oko sebe i proživite svaki trenutak kao da je posljednji. Uvijek se sjetite, kada živite u zahvalnosti za ono što imate, život će vas nagraditi s još više blagoslova.

No comments

Powered by Blogger.